Balajcza Szabolcs most nem akar a válogatottságról beszélni

Vágólapra másolva!
2008.08.04. 22:55
A Soproni Liga második fordulójának nyitómeccse hozta a forduló egyik meglepetését, hiszen a Vasas könnyedén, 4–2-re verte az igencsak hitehagyott társaság benyomását keltő Újpestet. A lila-fehérek vereségében nagy része volt Balajcza Szabolcsnak, aki a klub hivatalos honlapján elismerte: többször is hibázott az angyalföldiek ellen.
Balajcza a Vasas ellen árnyékra vetődött
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Balajcza a Vasas ellen árnyékra vetődött
Balajcza a Vasas ellen árnyékra vetődött
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Balajcza a Vasas ellen árnyékra vetődött
A pénteken lejátszott mérkőzés után még hétfőn is arról beszélt az Újpesttől távozott Kovács Zoltán helyett csapatkapitánynak választott Balajcza Szabolcs, hogy mennyire nehezen élte meg az azóta eltelt napokat.

„Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, el kell ismernem, hogy többször is hibáztam és bizonytalan voltam. Újpesti pályafutásom egyik legbizonytalanabb bajnoki mérkőzése volt a Vasas elleni” – jelentette ki tárgyilagosan a kapus.

Balajcza két éve, 2006 nyarán, a kaposvári Rákóczitól érkezett a főváros IV. kerületébe, és azóta stabil, elsőszámú kapusa a csapatnak. Igaz, a Vasas ellen nem ez a stabilitás volt rá a legjellemzőbb, és ezzel ő maga is tisztában van.

„A második gól egyértelműen az én felelősségem, de ha topon vagyok, a többinél tudtam volna hárítani. Az elsőnél tovább kellett volna talpon maradnom, a harmadiknál meg nem „álltam bele” a lövésbe. Az első három gól előtti hibák hozták magukkal a negyediket, amit bravúrral talán védhettem volna” – emlékezett vissza Balajcza.

Az első két újpesti szezonjában mutatott folyamatos, megbízható teljesítményének a jutalma az lett, hogy bekerült a válogatott bővebb keretébe is, így érthető, hogy a pénteki produkciót különösen fájlalja, főleg, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány az Illovszky Stadion lelátójáról követte figyelemmel, ahogy egyik lehetséges kapusának négyet berámolnak a piros-kékek.

„Külön pechem, hogy Koeman kapitány is a helyszínen nézte meg a mérkőzést, úgyhogy most már úgy vagyok vele, hogy nem is akarok a válogatottságról beszélni. Pedig sportemberként tartom, hogy mindig mindenki törekedjen a maximumra, és természetesnek gondolom, hogy ha valaki őszintén beszél a terveiről és a céljairól” – mondta az ujpestfc.hu-nak a kapus.

Persze az élet nem áll meg csak azért, mert Balajcza nem éppen élete formájában védett a Vasas elleni észak-pesti rangadón. A 29 éves hálóőr is tudja: a pénteken nyújtott teljesítményét csak a pályán tudja feledtetni – és erre legközelebb szombaton, a Siófok elleni bajnokin lesz lehetősége.

„Siófokon olyan mérkőzés vár ránk, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk, és ezt mondanám akkor is, hogy ha a Vasas ellen begyűjtöttük volna a három bajnoki pontot” – fogalmazott Balajcza.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik