Kovács Zoltán két góllal búcsúzott el szeretett klubjától

Vágólapra másolva!
2008.07.06. 09:01
Úgy sikerült Kovács Zoltán újpesti búcsúmérkőzése – melyet a szurkolók szerveztek –, ahogy azt mindenki remélte. Szép időben, jó hangulatú mérkőzésen köszöntek el kedvencüktől a lila-fehér hívek, melyen egykori csapattársaival futballozott a következő szezont már Győrben kezdő csatár. A IV. kerület Kokója egy félidőt az egyik, egyet a másik csapatban játszott, és szokásához híven ezúttal is feliratkozott a góllövők közé.
Vajon látjuk még valaha az Újpest mezében Kovács Zoltánt?
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Vajon látjuk még valaha az Újpest mezében Kovács Zoltánt?
Vajon látjuk még valaha az Újpest mezében Kovács Zoltánt?
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Vajon látjuk még valaha az Újpest mezében Kovács Zoltánt?

Kovács Zoltán még játszott volna Újpesten, de a klub vezetői már nem számítottak rá, és elköszöntek tőle. Ezt tették a lila-fehérek szurkolói is, de ők sokkal szebb, nemesebb formában.

Búcsúmérkőzést szerveztek ugyanis kedvencüknek, aki a következő szezont már a Győrben kezdi meg.

A találkozón két csapat játszott egymás ellen (mily meglepő), mindkettőben Kovács Zoltán barátai, egykori csapattársai. A nap főszereplője mindkét fél szerelését magára húzta, egy félidőt lilában, egyet fehérben játszott, és jó szokásához híven ezúttal is góllal segítette csapatát. Mindkettőt eggyel-eggyel.

„Minden várakozásomat felülmúlta ez a találkozó – mondta a lefújást követően a Nemzeti Sportnak meghatódottan Kovács Zoltán. – Nem gondoltam, hogy ilyen sokan kijönnek majd a meccsre, hiszen ebben a jó időben nyugodtan a Balaton partján is tölthették volna az idejüket. Sok újpesti legenda is itt volt, és büszkén mondhatom, remek volt újra együtt játszani velük: a meccs alatt a meghatódottságtól többször is kirázott a hideg."

Igazi fesztiválhangulat volt egyébként a stadionban: a büfé előtt lila párnákkal díszített sörpadok, sült hús illata, az üvegfalon pedig tucatnyi kiragasztott újságcikk: tíz év, 249 meccs és száz gól összefoglalója. Tudósítások, interjúk, képek, rövidke vélemények minden mennyiségben.

Nem lehetett könnyű Kovács Zoltánnak elköszönni egykori sikerei színhelyétől, és ennél már csak egy nehezebb feladat vár rá: ellenfélként pályára lépni Újpesten.

VÉLEMÉNY

Wukovics László: Egy nagyszerű pályafutás nagyszerű befejezése? Remélem nem, és bízom benne, Kokó játszik még az Újpestben. Jó volt újra együtt futballozni a srácokkal, kár, hogy nem tudunk sűrűbben összejönni. Sajnálom, hogy nem lőttem gólt, de azért remélem, így is hozzátettem valamit Kokó búcsúmeccséhez.

A KÉT CSAPAT

A lila csapat: Böjte Attila, Eszenyi Dénes, ifjabb Filkor Attila, Herczeg Miklós, Jenei Sándor, Juhár Tamás, KOVÁCS ZOLTÁN, Kurucz Péter, Pál Zoltán, Tamási Zoltán, Urbányi István, Véber György, Zombori Zalán. Edző: Várhidi Péter.
Fehér csapat: Fehér Attila, Fekete László, idősebb Filkor Attila, Huszárik László, Katona György, Kardos József, KOVÁCS ZOLTÁN, Koszta János, Kisznyér Sándor, Kollár József, Jurácsik Mátyás, Sarlós András, Tóth András, Tóth Balázs, Vígh Péter, Wukovics László, Zámbó Sándor, Zsivótzky Gyula. Edző: Várhidi Pál
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik