Kovács Zoltán az Újpest elleni bajnokin nem szeretne pályára lépni

Vágólapra másolva!
2008.07.01. 13:15
Az Újpestről eltanácsolt Kovács Zoltán hétfőn tárgyalt Tarsoly Csabával, a Győri ETO tulajdonosával, és ahogy már beszámoltunk estére meg is egyeztek abban, hogy a futballista a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását. A csatár egy plusz egy éves szerződést kötött új klubjával. A szerződéskötést követően Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője és Kovács Zoltán is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
Kovács Zoltán (jobbra) zöld-fehérben harcolhat jövőre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Kovács Zoltán (jobbra) zöld-fehérben harcolhat jövőre
Kovács Zoltán (jobbra) zöld-fehérben harcolhat jövőre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Kovács Zoltán (jobbra) zöld-fehérben harcolhat jövőre

A következő bajnoki évadban, illetve az UEFA-kupában jelentős célokért harcba szálló Győri ETO-nak szüksége van az Újpestről elküldött Kovács Zoltánra.

„Kovács Zoltánnak jelentős erényei vannak, és szeretném, ha ezeket nálunk is tudná kamatoztatni – mondta a Nemzeti Sportnak Egervári Sándor a szerződéskötés után. – Az ő győzni akarása sokat jelenthet a csapatnak. Ilyen képességű és típusú futballistára mindenképpen szükségünk van.”

A szakember hozzátette, hogy a fiatalok a pályán és azon kívül is sokat tanulhatnak tőle, hiszen az elmúlt évtized egyik meghatározó labdarúgója, akire az ellenfelek is felnéznek.

„Öröm, hogy ajánlatot tudtunk neki tenni, és boldog vagyok, hogy segíthet nekünk a céljaink elérésében. Mindenki örömmel várja Kovács Zoltánt, hiszen a közösség mindig befogadja a játékost, aki közelebb viheti a sikerekhez” – fogalmazott Egervári.

Kovács Zoltán kedd reggel csatlakozott új csapatához, s szerdán pályára is léphet az osztrák Mattersburg elleni találkozón. Az is biztos, hogy szlovákiai MFK Kosice ellen esedékes szombati meccset kihagyja, hiszen ezzel egy időben rendezik újpesti búcsúmérkőzését.

„A győriek korrektségét az is bizonyítja, hogy szó nélkül elengedtek a Megyeri úti találkozóra, amelyet a szurkolók szerveznek nekem – nyilatkozta a csatár a Nemzeti Sportnak.

„Azt még nem tudom, mennyi a lemaradásom a többiekhez képest, hiszen nem készültem annyit, mint ők. A múlt héten például csak futottam – így biztosan lesz mit bepótolnom. Furcsa lesz majd az első foglalkozás. Egy hónapja rúgtam legutóbb labdába lila-fehér mezben, a szünet után már zöld-fehérben tehetem meg ugyanezt” fogalmazott Kovács.

A támadó hozzátette, hogy az újpesti szurkolók iránta érzett tisztelete miatt bajnoki meccsen nem szívesen lépne pályára volt csapata ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik