Simán legyőzték a lila-fehérek a Siófokot, Dourandi duplázott

Vágólapra másolva!
2008.02.23. 17:15
Az Újpest FC kiegyenlített első félidő után magabiztosan győzte le 3-0-ra a vendég Siófokot a labdarúgó NB I 16. fordulójában, így hajszálra tartja a lépést a címvédő Debrecennel. A lila-fehér együttesben a kameruni Denis Dourandi duplázott, a harmadik hazai találatot Moldovan Tibor szerezte. Urbányi István vezetőedző együttese az utóbbi tíz bajnoki mérkőzéséből hetet megnyert, és ennél jobban csak az MTK szerepelt az utóbbi időszakban. A mérkőzés hajrájában a Siófok játékosát, Sütő Lászlót kiállították.
Denis Dourandit (balra) Csóka Zsolt próbálja szerelni a Szusza Ferenc Stadionban
M. Németh Péter
Denis Dourandit (balra) Csóka Zsolt próbálja szerelni a Szusza Ferenc Stadionban
Denis Dourandit (balra) Csóka Zsolt próbálja szerelni a Szusza Ferenc Stadionban
M. Németh Péter
Denis Dourandit (balra) Csóka Zsolt próbálja szerelni a Szusza Ferenc Stadionban

LABDARÚGÁS, SOPRONI LIGA


A KEZDŐCSAPATOK:
ÚJPEST SIÓFOK
1 Balajcza 1 Hegedűs L.
2 Dudics 5 Sütő
24 Böjte 71 Csóka
21 Korcsmár 14 Gaman
8 Hajdú 19 Köntös
5 Bozsics 23 Bonifert
7 Radulovic 8 Nagy L.
28 Tisza 6 Tusori
20 Foxi 17 Melczer
10 Kovács Z. 13 Basara
11 Dourandi 18 Kozmor
Vezetőedző: Vezetőedző:
Urbányi István Aldo Dolcetti

Gólszerző: Dourandi (13., 55.), Moldovan (84.)
Csere: Kovács helyett Moldovan (64.), Dudics helyett Regedei (73.), Dourandi helyett Habi (78.), ill. Melczer helyett Magasföldi (szünetben), Basara helyett Homonyik (60.), Tusori helyett Gajda (78.)
Sárga lap: Sütő (71.)
Kiállítás: Sütö (82.)

A bajnoki címre törő lilák a télen hosszabbítottak Urbányi István vezetőedzővel is, míg a csapatba több, a magyar bajnokságban jegyzett labdarúgóval erősítettek. Az újak közül kezdett a Siófok ellen Dudics, Bozsics és Hajdú. A vendégeknél a kispadon történt váltás, a balatoniakat a Honvéd volt trénere, az olasz Aldo Dolcetti készített fel a tavaszra.

A találkozó élvezetesen indult. A vendégek közül többen is, míg az Újpestben főleg a kameruni Denis Dourandi villogott a kapu előtt. A 13. percben megszületett a gól is. A siófoki védők ügyetlenkedése után Radulovic passzolt Dourandihoz, aki tolt egyet a labdán és jobbal kilőtte a kapu bal oldalát (1-0).

A folytatásban kicsit visszaesett az iram és a helyzetek is elmaradtak. A 20. percben egy jobb oldali beadás után Dourandi fejelt a földre, a labda pedig a bal kapufáról pattant ki. A félidő hajrájára ismét felélénkült a meccs, de újabb találat már nem született.

A folytatásban is a helyenként már szemre is tetszetősen játszó lilák támadtak többet. Az 55. percben Tisza cselezett ki két siófoki játékost, majd a vendégek tizenhatosa felé tört. Centerezését Dourandi egyből lőtte a bal alsó sarokba, Hegedűs csak belekapni tudott (2-0).

A hajrában Sütőt kiállították második sárga lapja után. A lilák az emberelőny után egymás után vezették a támadásokat, melyből a 84. percben Moldovan megszerezte a harmadik gólt.

Az Újpest megérdemelt győzelmet aratott a formálódó Siófok ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik