Kovács Zoltán győzelemmel ünnepelte 100. bajnoki gólját az Újpestben

Vágólapra másolva!
2007.11.09. 21:02
A sáros talaj ellenére kiegyensúlyozott első félidőt játszottak a csapatok, ám a második játékrészben az Újpest bő tíz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. A DVTK futballistái elfáradtak a mérkőzés végére.
Kovács Zoltán 100. bajnoki gólját szerezte az Újpestben
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Kovács Zoltán 100. bajnoki gólját szerezte az Újpestben
Kovács Zoltán 100. bajnoki gólját szerezte az Újpestben
NS-archív (Meggyesi Bálint)
Kovács Zoltán 100. bajnoki gólját szerezte az Újpestben

LABDARÚGÓ NB I, 14. FORDULÓ

DIÓSGYŐR - ÚJPEST 1-4 (1-1)
Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Solymosi Péter
Asszisztensek: Hegyi P., Butkai Zs.
A KEZDŐCSAPATOK
DIÓSGYŐR ÚJPEST
26 Köteles 1 Balajcza
15 Leo 25 Vermes
33 Hegedűs Gy. 21 Korcsmár
81 Katona 24 Böjte
3 Elek 3 Sadjo
2 Kállai 5 Sándor Gy.
28 R. Abass 9 Habi
7 Lakatos 7 Radulovic
29 Guyazou 20 Foxi
19 Lipusz 10 Kovács Z.
9 Simon A. 28 Tisza
Vezetőedző: Vezetőedző:
Vágó Attila Urbányi István
Gólszerző(k): Leo (22.), ill. Kovács Z. (11.), Tisza (11-esből, 53.), Sadjo (11-esből, 56.), Foxi (11-esből, 72.)
Csere: 7 Lakatos helyett 14 Douva (a szünetben), 81 Katona helyett 6 Ebala (64.), 29 Guyazou helyett 88 Huszák (64.), ill. 20 Foxi helyett 4 Theobald (77.), Kovács Z. helyett 11 Dourandi (77.), 28 Tisza helyett 15 Kiss Z. (89.)
Sárga lap: Elek (37.), Kállai (51.), Köteles (56.), ill. Sadjo (25.), Foxi (37.), Tisza (41.), Habi (49.)


Borzalmas talajon kellett helyt állniuk a diósgyőri és az újpesti játékosoknak, hiszen a két napja tartó esőzés alaposan feláztatta a pályát. Ennek ellenére le a kalappal a két csapat előtt, mivel élvezhető és jó iramú mérkőzéssel szolgálták ki a szurkolókat. A találkozó elején úgy tűnt, hogy Urbányi István együttese jobban alkalmazkodott a körülményekhez, hiszen Kovács Zoltán bő tíz perc elteltével vezetéshez juttatta a vendégeket.

A lilák csatára pályafutásának 100. élvonalbeli gólját szerezte újpesti labdarúgóként, és ha néhány perccel később Tisza Tibor lövését követően a labda a lécről a hálóba pattan, vélhetően Kovács Zoltán és csapattársai is nyugodtabban játszottak volna.

A Diósgyőr ugyanis a 22. percben – lényegében az első próbálkozásából – egyenlített. Lipusz Norbert bal oldali beívelése után Simon Attila közeli fejesét Balajcza Szabolcs még hárította, ám Leo lövésénél már tehetetlennek bizonyult. A félidőből hátralévő 23 percben jobbára a lilák futballoztak mezőnyfölényben, ám valójában csak Tisza Tibor lövései jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára. A helyzetek alapján igazságos döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban két 11-es góllal a vendégek szűk 10 perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Előbb Tisza Tibor vette be Köteles kapuját, a Sadjo Haman elleni buktatást követően, majd Tisza esett nagyot a diósgyőri büntetőterületen belül, amely után a játékvezető újabb 11-est ítél a liláknak. Ezúttal Sadjo állt a labda mögé, és nem is hibázott. Bár még igen sok idő volt hátra a mérkőzésből, olybá tűnt, hogy a hazaiak elfáradtak a nehéz talajon.

Korántsem nyújtottak olyan teljesítményt a két csapat játékosai, mint az első 45 percben, ám az újpestiek mentségére legyen mondva, hogy vezettek két góllal.

Kisvártatva már hárommal, hiszen Solymosi Péter kissé jószívűen, újabb – már a harmadik büntetőjét – adta a liláknak. Tény, hogy Tisza beadását követően Kállai kezét érte a labda, de egy másfél méterről meglőtt labdánál a játékvezető vétlennek is minősíthette volna az esetet. A korábban Diósgyőrben futballozó Foxi nem is hibázott.

A második félidőben mutatott teljesítményeket figyelembe véve, vélhetően a tömeges büntetőrúgó-verseny nélkül is nyertek volna a vendégek, míg a diósgyőrieket megfogta a három perc alatt kapott két gól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik