A védelem rövidzárlata miatt nem szerzett előnyt a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 20:10
Nem bírt egymással az Üllői úton a Ferencváros és a Kaposvár csapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán. A találkozón a vezetést Bartha László találatával a Fradi szerezte meg, ám Andre Alves és Zahorecz Krisztián még a szünet előtt megfordította az állást. A második játékrészben azonban (a Zahorecz kiállítását követően emberelőnyben játszó) fővárosi alakulat Dragóner Attila révén egyenlíteni tudott. A vége: 2-2.
A Mátyus és Dragóner vezette védelem ezúttal is hibázott
NS-archív
A Mátyus és Dragóner vezette védelem ezúttal is hibázott
A Mátyus és Dragóner vezette védelem ezúttal is hibázott
NS-archív
A Mátyus és Dragóner vezette védelem ezúttal is hibázott

Az első tíz percben inkább a Kaposvár akarata érvényesült az Üllői úti derbin. Prukner László csapata két amolyan helyzetecskét is kialakított, ám előbb Szakály Péter, majd Vasziljevics Dusan volt határozatlan a ferencvárosi kapu előtt.

A folytatásban azonban megtört a vendégek lendülete. A budapesti zöld-fehérek fokozatosan átvették a mérkőzés irányítását.

A mezőnyfölény pedig a 14. percre góllá érett. Ekkor Lipcsei Péter második kecsegtető szabadrúgását már siker koronázta, igaz nem a Fradi csapatkapitánya, hanem a kipattanó után a leggyorsabban eszmélő Bartha László jegyezte a találatot. (1-0)

A vezető gól után nem tudott felpörögni a vendégcsapat. A hazai szurkolók talán a szezon folyamán először érezték, hogy összeállt a csapat játéka. A védelem is stabilan állt a lábán - egészen a 39. percig.

Szinte a semmiből szerzett vezetést az első félidőben a Kaposvár. Maróti Béla négy ferencvárosi védő között cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd remekül pöccintette a labdát a középen álló Andre Alveshez. A vendégek csatára pedig higgadtan emelt a tehetetlen Wojciech Zarzycki mellett a kapuba. (1-1)

Bő öt perccel később már vezetett a Kaposvár. Zarzycki ezúttal rossz helyre öklözte a labdát. Az érkező Zahorecz Krisztián pedig 10 méterről a kapu bal oldalába gurított. (1-2)

A gól után Zahorecz a fejére húzta mezét, amiért megkapta második sárga lapos figyelmeztetését, így neki már nem kellett kijönnie a második félidőre. (A nemzetközi szabályok értelmében az esetért jogosan adott sárga lapot Solymosi Péter játékvezető, ugyanis maximum derék magasságban rázhatja saját mezét az ünneplő labdarúgó.

Gyakorlatilag öt perc alatt tette tönkre a Fradi azt, amit előtte 40 perc alatt felépített. Mivel azonban emberelőnybe került volt esélye, hogy olyan eredményt ér el, amellyel megmarad reménye, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást.

Élt is a lehetőséggel a másodosztály Keleti csoportjának reprezentása.

A 62. percben Dragóner Attila azután, hogy szerzett egy szabályosnak tűnő gólt, egyenlített. Az egykori válogatott játékos középhátvédeket meghazudtoló mozdulattal lőtte a labdát a kapus mozgásával ellentétes irányba a kapuba. (2-2)

Az utolsó fél órában több lehetőséget dolgozott ki az emberelőnyben futballozó Frencváros, ám a végén két kihagyott kaposvári kontrának köszönhetően mégis örülnie kellett, hogy nem hátrányban utazhat a kaposvári visszavágóra..

LABDARÚGÓ MAGYAR-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
FERENCVÁROS-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2–2 (1–2)
Üllői út, 2000 néző. V: Solymosi (Tóth I., Szalai Z.)
FTC: Zarzycki – Dragóner, Lipcsei, Mátyus – Fitos, Lazics, Deme (Kulcsár D. szünetben), Vasas (Nagy J. 25.) – Brettschneider (Vincze O., 67.), Bartha – Djdodo.
Vezetőedző: Csank János
KAPOSVÁR: Kovács Z. – Graszl K., Zahorecz, Grúz – Leandro da Silva (Szakály D., 63.), Vasziljevics, Maróti, Szakály P., Pintér A. – Oláh, Alves.
Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Bartha (14.), Alves (39) Zahorecz (45.) Daragóner (64.)
Kiálíltva: Zahorecz (45)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik