Az év végéig Tornyi Barnabás a kiesőjelölt Siófok vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 17:16
A 11. forduló után menesztett Botos Antal helyét Tornyi Barnabás foglalja el az utolsóelőtti helyen álló BFC Siófok labdarúgócsapatának kispadján. Az 54 éves szakember hasonló helyzetben van, mint legutóbb, amikor a Tatabányát irányította, nem ismeretlen számára a tűzoltás. Bent kell tartania az együttest az élvonalban.
Tornyi Barnabás Tatabánya után Siófokon is csodát tenne
Szabó Miklós
Tornyi Barnabás Tatabánya után Siófokon is csodát tenne
Tornyi Barnabás Tatabánya után Siófokon is csodát tenne
Szabó Miklós
Tornyi Barnabás Tatabánya után Siófokon is csodát tenne

Tornyi-mester szerződése az év végéig, december 31-ig szól. Segítői Balogh Zoltán és Hagymási Zoltán lesznek. Azért nem kínáltak hosszabb távú kontraktust a trénernek, mert külföldről is érdeklődnek iránta, így cseppet sem kizárt, hogy idejekorán távozna a magyar tenger partjáról.

Nemes Ferenc klubelnök nem rejtette véka alá, a fő szempontok Tornyi Barnabás habitusa, és hozzáállása voltak, elsősorban ezek az érvek szóltak szerződtetése mellett. Nemes szerint épp egy ilyen szakemberre van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy kilábaljon a hullámvölgyből, túljusson a holtponton.

A tizenhat csapatos magyar élvonalban a Siófok jelenleg a 15. helyet foglalja el. Szombaton Tornyi Barnabás a Rákospalotai EAC ellen debütálhat a kispadon.

A klub és a tréner közötti megegyezés borítékolható volt, hiszen már korábban igen közel kerültek egymáshoz az álláspontok. A hivatalos bejelentés sem váratott magára héltfő délutánnál tovább.

Ez volt az ötödik edzőváltás az idényben, korábban Tatabányán Mészáros Ferencet Borbély László, Pakson Lengyel Ferencet Gellei Imre, Sopronban Détári Lajost Vincenzo Cosco, Diósgyőrben Pajkos Jánost Vágó Attila váltotta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik