A kameruni Dourandi góljával a lilák jutottak tovább a nyolc közé

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 20:36
A rendes játékidő utolsó előtti percében egyenlített az Újpest a Bp. Honvéd otthonában a labdarúgó Ligakupa csoportkörének utoölsó fordulójában, így az 1-1-es döntetlennel továbbjutott az A csoportból. A bajnoki listavezető Honvéd kiesett. A kispestiek Mico Szmiljanics jóvoltából, Dombai öngóljával szereztek vezetést, de Denis Dourandi a 89. percben 1-1-re alakította a végeredményt. A B csoportban a REAC, a C-ben a Diósgyőr ért oda a másik továbbjutó helyre, utóbbi Vasas elleni győzelme bravúr.
Dourandi a bajnokságban is szerzett már két gólt, és ez a mostani is igen fontos találat volt
Dourandi a bajnokságban is szerzett már két gólt, és ez a mostani is igen fontos találat volt
Dourandi a bajnokságban is szerzett már két gólt, és ez a mostani is igen fontos találat volt
Dourandi a bajnokságban is szerzett már két gólt, és ez a mostani is igen fontos találat volt

Denis Dourandi lett a Bp. Honvéd–Újpest Ligakupa-meccs hőse: a kameruni támadó a mérkőzés 89. percében, 1-0-s kispesti vezetésnél a leshatáron lépett ki – az asszisztens helyen nem állította meg az akciót –, le is kezelhette a labdát, mielőtt közvetlen közelről a bal felső sarokba emelt.

Ezzel alakult ki az 1-1-es végeredmény, amely ugyan még változhatott volna, ha büntetőt ítél a játékvezető, amikor Hercegfalvira hátulról ráesett Tolnai, de nem tette.

A Honvéd egyébként az 58. percben jutott vezetéshez, de előtte még meg kell említeni Berdó pazar emelését, amely két kapufás gól lehetett volna, ha bemegy, de nem ment be, a bal oldali fáról kifelé pattant.

Nemsokára Dourandi előtt adódott hatalmas helyzet, de nem tudta elrúgni a labdát Tóth Iván mellett, és aztán következett a kispesti gól.

Diego emelt át balról a hosszú oldalra, ahol Szmiljanics fejelt kapura, a labda Dombai lábáról a kapufára, onnan vissza Dombaira, róla pedig a hálóba pattant. Öngól (1-0).

A hátralévő időben a hazaiak volt több helyzetük, és már úgy tűnt, marad az 1-0, amikor Foxi szabadrúgása ott találta üresen a kapu előtt Dourandit, aki ezúttal nem hibázott.

Az A csoportból már korábban biztosította a helyét a legjobb nyolc között a Fehérvár, amelyhez így az Újpest csatlakozott.

Diósgyőrben még a Vasas vezetett Sowunmi Thomas góljával, de a félidő hajrájában előbb Ebala, majd Leo ios eredményes volt, így a szünetig fordított Vágó Attila vezetőedző együttese.

A miskolciak a második félidőben megőrizték a minimális előnyt, így a Debrecen mögött ők jutottak tovább.

A B csoportban a REAC-nak a Kapováron szerzett egy pont bőségesen elég volt a második helyzet, miután a Siófok korábban kikapott az első helyen záró ZTE-től.

LABDARÚGÁS, LIGAKUPA, 6. FORDULÓ


AZ A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Fehérvár 6 3 1 2 15-9 +6 10
2. Újpest 6 3 1 2 15-14 +1 10
3. Bp. Honvéd 6 2 1 3 12-16 -4 8
4. Paks 6 2 - 4 11-14 -3 6


MESTERMÉRLEG
Prukner László: – Elégedett voltam fiataljainkkal, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a két oldalon lévő játékosok hány NB I-es mérkőzést játszottak.
Aczél Zoltán: – Mindkét csapatnak gratulálok a nyíltsisakos támadó futballért és az igazságos döntetlenért.

A B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Zalaegerszeg 6 5 1 - 18-7 +11 16
2. REAC 6 2 2 2 14-12 +2 8
3. Siófok 6 2 1 3 9-12 -3 7
4. Kaposvár 6 - 2 4 6-16 -10 2


MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – Helyzetünkben minden apró siker rendkívül fontos, és így ezt a győzelmet is meg kell becsülni. Nem játszottunk jól, a Vasas többet birtokolta a labdát, de a találkozón már mutatkoztak tudatos periódusaink is.
Mészöly Géza: – Jól játszott csapatom, a fiatalok bizonyítottak, és hasznos volt a mérkőzés. Remélhetőleg később is profitálunk majd belőle. A gólokat két pontrúgás után kaptuk, ezt sajnálatosnak tartom, mert mindkettőt elkerülhettük volna.

A C CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Debrecen 6 3 2 1 10-6 +4 11
2. Diósgyőr 6 3 1 2 7-6 +1 10
3. Nyíregyháza 6 3 - 3 8-6 +2 9
4. Vasas 6 1 1 4 5-12 -7 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik