A Sopron ellen javítani akar a helyzetek kihasználásán az Újpest

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 13:27
A péntek esti gólzáporos zalaegerszegi nyitány (ZTE-Vasas 3-3) után szombaton hat mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I: a program egyik legérdekesebb mérkőzésére Újpesten kerül sor, ahol a helyzetkihasználásán mindenképpen javítani akaró lila-fehérek a viharos napokat, edzőmenesztést megélő Sopron FC-t fogadja. A papírforma egyértelmű hazai sikert ígér, de Urbányi István együttese már többször botlott vendéglátóként, és az is nagy kérdés, hogy a nyugat-magyarországi együttest mennyire paprikázza fel Détári Lajos menesztése.
Ismét egymásra találhat a csapat és szurkolótábora
NS-archív (Czagány Balázs)
Ismét egymásra találhat a csapat és szurkolótábora
Ismét egymásra találhat a csapat és szurkolótábora
NS-archív (Czagány Balázs)
Ismét egymásra találhat a csapat és szurkolótábora

„– A napokban valaki megkérdezte tőlem: nem haragszom-e azokra a játékosokra, akik kihagyják a gólhelyzeteket; mert ha például Kovács Zoli vagy Tisza Tibi berúgja a lehetőségei felét, akkor mindketten a góllövőlista élén állnak, a csapat első a bajnokságban, engem pedig sikeredzőként emlegetnek. Erre a felvetésre csak azt válaszolhattam: nekem az a dolgom, hogy fölkészítsem a csapatot és a játékosokat olyan módon, hogy minél eredményesebben szerepeljünk – mondta Urbányi István az ujpestfc.hu internetes oldalon.

A tréner ezután azt is elmondta, hogy a sportban általában egészen apró és megfoghatatlan dolgok döntenek a sikerről vagy a kudarcról, ezek közé tartozik a helyzetek értékesítése is.

„Hogy folytassam a REAC elleni meccs után tett nyilatkozatomat – amelyben azt mondtam, hogy nekünk 10 helyzet kell egy gólhoz, akkor pedig 19 helyzetünk volt –, hozzátenném, úgy látszik, még több ziccert kell kialakítanunk” – jegyezte meg a lila-fehérek trénere.

Urbányi István egyébként továbbra is bízik csapatában, amely szerinte a legtöbb helyzetet dolgozza ki az élvonalban.

Újpesten nyugodtan készülhettek a szombaton 15 órakor kezdődő bajnokira, de ugyanez már nem mondható el a soproniakról. Az új tulajdonossal vitába keveredő Détári Lajos vezetőedzőt csütörtökön menesztették, majd pénteken már be sem engedték a stadionba. A legfrissebb hírek szerint a Szusza Ferenc Stadionban Végh Tibor „meccsel”.

A szombati NB I-es program további találkozói kiegyenlített csatákat ígérnek, kivéve a bajnok Debrecen és a sereghajtó Tatabánya mérkőzését.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik