Nyert, így továbbra is veretlen maradt Garami József alakulata

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 19:59
Magabiztos győzelmet aratott az MTK Budapest a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Soproni Liga) 9. fordulójában. A Garami József által trenírozott alakulat a Kaposvár vendégeként lépett pályára, és nyert 3-0-ra. A gólokat Urbán Gábor, Kanta József és Mladen Lambulics szerezte. Az MTK továbbra is veretlen az idei bajnokságban.

SOPRONI LIGA

Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Szabó S.
Asszisztensek: Márton Zs., Butkai
A KEZDŐCSAPATOK:
KAPOSVÁR MTK
1 Milinte 1 Végh
21 Graszl K. 15 Horváth L.
13 Mező 20 Lambulics
26 Grúz 22 Rodenbücher
3 Pintér A. 4 Vadnai
10 Leandro da Silva 7 Kulcsár T.
19 Pest K. 6 Szabó Á.
22 Vasziljevics 2 Pátkai
5 Szakály P. 19 Kanta J.
14 Oláh 9 Pál A.
9 Alves 28 Urbán
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Prukner László Garami József
Gólszerző: Urbán G. (21.), Kanta J. (36.), Pátkai (53.)
Csere: Pest K. helyett Bozsovics (64.), ill. Kanta J. helyett Zsidai (a félidőben), Urbán helyett Bori (64.), Kulcsár helyett Kecskés (78.)
Sárga lap: Horváth L. (44.), Pátkai (55.)

A Soproni Liga 9. fordulójában a Kaposvár fogadta az addig veretlen MTK gárdáját, és arra törekedtek a hazaiak, hogy megszakadjon a fővárosiak jó sorozata.

A mérkőzés első perceiben kiegyenlített volt a játék képe, azonban a kezdeti tapogatózás után a kék-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést.

A félidő közepén immár eredményben is megnyilvánult a vendég fölény: Urbán lövését nem tudta hatástalanítani Milinte.

Ezután következett a mérkőzésen szokásos forgatókönyv; mindkét gárda közel járt a gólszerzéshez, de megint az MTK talált be. Kanta először elhibázta a jogosan megítélt büntetőt, a kipattanónál azonban már nem volt könyörület.

Ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, és ez be is igazolódott a későbbiekben.

A kegyelemdöfést az 53. percben adta meg az MTK, ekkor Lambulics labdájába Pátkai még belekotort, s végképp eldöntötte a mérkőzést.

Látszólag ezután beletörődtek az eredménybe a hazaiak, és a vendégeknek sem volt céljuk szétzilálni az ellenfelet.

Sok lehetősége volt a Kaposvárnak a gólszerzésre, de kapufánál közelebb nem jártak legalább a szépségtapaszt jelentő találat megszerzéséhez.

Az utolsó percekben nyomott a hazai gárda, és meg is érdemeltek volna egy találatot, de játékosanyaguk láthatóan elmarad az MTK-étól, ez pedig markánsan kiütközött a 90 perc folyamán.

A fővárosiak ezzel a sikerrel felértek a dobogó második fokára, míg a Kaposvár 12 pontjával továbbra is a középmezőnyben szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik