Todt hosszú eljárásra számít Olaszországban és Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
2007.09.10. 16:45
Jean Todt szerint a Ferrari mindenképpen ki akarja deríteni a teljes igazságot a Formula-1-et alaposan felkavaró kémügyben, ezért Olaszországban és Nagy-Britanniában is folytatja a polgári peres eljárást, függetlenül a Nemzetközi Automobil-szövetség csütörtöki döntésétől. A maranellói istálló főnöke egyébként nem akarja megjósolni, milyen határozat várható a motorsport Világtanács meghallgatásának eredményeként.
Jean Todt reméli, kiderül a teljes igazság
Reuters
Jean Todt reméli, kiderül a teljes igazság
Jean Todt reméli, kiderül a teljes igazság
Reuters
Jean Todt reméli, kiderül a teljes igazság

„Túlságosan fontos számunkra ez az ügy, ezért Olaszországban és Nagy-Britanniában is folytatjuk a jogi eljárást” – kezdte nyilatkozatát a Ferrari vezérigazgatója.

Jean Todt szerint rendkívül bizonytalan, hogy az FIA alkalmaz-e és ha igen, akkor milyen szankciót a főgyanúsított McLaren-Mercedes ellen, de azt reméli, hogy ezúttal nem ússzák meg büntetlenül a wokingiak. Júliusban ugyanis a nemzetközi szövetség megállapította a Ferrari nagy riválisának vétkességét, ugyanakkor nem bizonyosodott be, hogy felhasználták a maranellóiak titkos dokumentációját. Így a McLaren akkor nem kapott büntetést.

„Az FIA és a motorsport Világtanács most is a birtokában lévő bizonyítékok alapján dönt. A mi kötelességünk, hogy a lehető legtöbb bizonyítékok átadjuk, ezzel is megkönnyítve a Világtanács dolgát az ügy megértésében” – szögezte le Todt.

A vezérigazgató szerint a júliusi döntés nem volt igazságos, ezért fellebbezett a Ferrari.

„Ha pedig megnézzük a döntés indoklását, akkor láthatjuk, hogy további bizonyítékok esetén új eljárást lehet indítani. Mindent megteszünk azért, hogy újabb bizonyítékokkal szolgáljunk” – jelentette ki a francia szakember.

Jean Todt úgy gondolja, a kémügy jelentősen ártott a Formula-1 hírnevének.

„Rendkívül sajnálom, hogy ez megtörténhetett a Formula-1 világában, de jogunk van ahhoz, hogy harcoljunk az igazunkért. Ez a legfőbb célunk, ezért dolgozunk. Biztosak vagyunk abban, hogy kiderül az igazság” – zárta mondandóját a Ferrari vezérigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik