Fölényes és sima Loki-győzelem az indiszponált somogyiak fölött

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 18:21
A hazai pályán futballozó Debrecen szinte végig uralma alatt tartotta a mérkőzést, és egy gólnélküli első félidő után négy gólt szerezve szinte átrobogott a Kaposvár csapatán. A második negyvenöt percben a vendégek játéka veszélytelen és kiszámítható volt, míg a hazaiak újabb és újabb lendületet tudtak vinni támadásaikba.
A negyedik gólt  szerző, a mérkőzés elejétől a végéig nagyon aktív Leandro (jobbra) ma csapata egyik legjobbja volt
Mirkó István
A negyedik gólt szerző, a mérkőzés elejétől a végéig nagyon aktív Leandro (jobbra) ma csapata egyik legjobbja volt
A negyedik gólt  szerző, a mérkőzés elejétől a végéig nagyon aktív Leandro (jobbra) ma csapata egyik legjobbja volt
Mirkó István
A negyedik gólt szerző, a mérkőzés elejétől a végéig nagyon aktív Leandro (jobbra) ma csapata egyik legjobbja volt

A Debrecen kezdte bátrabban a találkozót a vendégek nem igazán tudták felvenni a ritmust – negyed óráig.

Ezt követően már többször forgott veszélyben Balogh kapuja is, de továbbra is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben.

A Kaposvár remekül kontrázott, és mindkét csapat többször is veszélyeztette az ellenfél kapuját, gól azonban nem született az első negyvenöt percben.

A félidei 0-0 nem igazán tükrözte a mérkőzést, hiszen benne volt a gól a játékban – akár több is. A hazaiaknál különösen Kouemaha és Leandro voltak aktívak, Oláh és Alves pedig a vendégeknél került többször helyzetbe.

A szünet után szinte teljesen megváltozott a meccs képe, lévén a hazai csapat magához ragadta a kezdeményezést, és nem is engedte ki azt a kezei közül.

Ezenkívül két villámgyors gól alapozta meg a második játékrész hangulatát, a frissen beállt Kerekes, majd Kouemaha mattolta – mindketten fejjel – az egyébként remekül védő Milintét.

Ez a két gól nem is a portáson múlt, sokkal inkább a kaposvári védőkön, hiszen Kerekesen gyakorlatilag senki sem volt, így kényelmesen fejelhetett a hálóba, Kouemaha pedig egyszerűen erőszakosabb volt védőjénél.

A Loki ezután sem vett vissza az iramból, a Kaposvár pedig egyre bizonytalanabbá vált, és nem tudott mit kezdeni az egymást követő debreceni helyzetekkel. Ha Milinte nincs, talán egy tucat alatt sem ússzák meg a vendégek.

A következő hullám a 65. perc körül jött, előbb a csereként beállt Sándor Tamás bombázott nyílegyenesen 25 méterről a bal alsó sarokba, majd a végig aktív Leandro vágta a léc alá négy méterről Dzsudzsák szinte mértanilag pontos beadását.

A végén még Dombi játszotta el szokásos előadását, és tanári mozdulattal dobta fel magát az ellenfél tizenhatosán belül úgy, hogy gyakorlatilag senki sem ért hozzá.

Mivel még egy laikus is könnyen átlátott ezen a próbálkozáson, nem csoda, ha Sulyok játékvezető habozás nélkül felmutatta a sárga lapot, jelezvén: ő másképp díjazza az Oscar-díjas mozdulatot.

Végeredményben a Debrecen teljesen megérdemelten nyert az indiszponált Kaposvár ellen, hiszen miután már az első félidőben is többet birtokolta a labdát, a másodikban szinte levegőt venni sem hagyta ellenfelét, és a tabella élére ugrott.

SOPRONI LIGA, 6. FORDULÓ

Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 6000
Játékvezető: Sulyok G.
Asszisztensek: Szalai Z., L. Tóth L.
KEZDŐCSAPATOK
DEBRECEN KAPOSVÁR
12 Balogh J. 1 Milinte
30 Kiss Z. 15 Suljics
16 Komlósi 17 Petrók
17 Mészáros N. 28 Zahorecz
4 Leandro 3 Pintér A.
27 Demjén 26 Grúz
5 Vukmir 25 Maróti
14 Rudolf 22 Vasziljevics
19 Dzsudzsák 5 Szakály P.
10 Kouemaha 14 Oláh
26 Sidibe 9 Alves
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Prukner László
Gólszerző(k:) Kerekes Zs. (47.), Kouemaha (48.), Sándor T. (69.), Leandro (74.)
Csere: Demjén helyett 8 Kerekes Zs. (46.), Rudolf helyett 9 Sándor T. (60.), Kiss Z. helyett 7 Dombi (76.) ill. Maróti helyett 24 Szakály D. (78.), Suljics helyett 13 Mező (78.)
Sárga lap: Dzsudzsák (49.), Rudolf (55.), Dombi (88.) ill. Vasziljevics (56.), Zahorecz (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik