Oláh Lóránt két góljával megérdemelten fordított a Rákóczi

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 19:24
Bár a vendégek már az első percben vezetést szereztek, Oláh Lóránt duplájával a hazaiak nyerték a zöld-fehér rangadót.
Oláh Lóránt duplájával fordította meg a Kaposvár az állást a második félidő elején
Oláh Lóránt duplájával fordította meg a Kaposvár az állást a második félidő elején
Oláh Lóránt duplájával fordította meg a Kaposvár az állást a második félidő elején
Oláh Lóránt duplájával fordította meg a Kaposvár az állást a második félidő elején

LABDARÚGÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

24. FORDULÓ
KAPOSVÁR-GYŐR 2-1 (0-1)
Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Bede Ferenc
Asszisztensek: Szalai Z., Kovács Z.
KAPOSVÁR GYŐR
1 Milinte 11 Sztevanovics
8 Ribi 28 Kiss Zs.
17 Petrók 32 Stark
26 Grúz 17 Mátyus
3 Pintér A. 15 Rozsi
6 Kovácsevics 9 Müller
22 Vasziljevics 5 Bank
5 Szakály P. 20 Nyári
25 Maróti 23 Tokody
14 Oláh 6 Varga R.
9 Alves 21 Dudás Á.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Klement István
Gólszerző(k): Oláh (46. 52.), ill. Varga R. (1.)
Csere: Alves helyett Bozovics (69.), Szakály helyett Suljics (83.), Vasziljevics helyett Szakály Dénes (91.), ill. Müller helyett Jäkl (34.), Nyári helyett Pákolicz (53.), Rozsi helyett Szabó Zs. (75.)
Sárga lap: Müller (33.), Dudás (37.), Jäkl (72.)
Kiállítás: Ribi (81.)


A labdarúgó NB I 24. fordulójában a Kaposvár a Győrt fogadta. A két zöld-fehér gárda között mindössze egy pont (27 illetve 28) és egy hely (11. és 12.) a különbség a tabellán a vendégek javára. Csak míg a Kaposvár a telet még kieső helyen töltötte, s onnan jött fel, addig a győriek helyzete nem változott különösebben.

Ezért is volt óriási meglepetés, hogy a vendégek már az első percben megszerezték a vezetést Varga Róbert révén. Bár hozzá kell tenni, hogy a sok sérült miatt a hazaiak védelme igencsak tartalékosnak tűnt.

A gyors gól miatt azonban nem törtek össze a kaposváriak, hanem gyorsan átvették a kezdeményezést. Vasziljevics, Maróti, Pintér és Oláh is távolról próbálkozott, míg Alves be is talált, ám ezt a gólt les miatt nem adták meg.

A túloldalon csak Müller válaszolt egy lövéssel az első negyedóra végén. A félidő közepén is a hazaiak próbálkoztak, ám távoli kísérleteiket nem koronázta siker, igazi gólveszélyes helyzetet pedig nem tudtak kialakítani. Illetve csak egyet a félidő végén, ám lövésig ott sem sikerült eljutniuk.

A győriek eközben őrizték gyorsan szerzett előnyüket. Klement István vezetőedző pedig meglepő döntést hozott: lecserélte az egy perccel korábban sárga lapot kapó, az első percben pedig gólpasszt adó Müller Zsoltot.

A második félidő aztán ugyanúgy kezdődött, mint az első, azaz góllal, ám ezúttal a hazaiak találtak be. Sőt, a győriek alig ocsúdtak, Oláh ismét betalált, azaz fordítottak a hazaiak. Sőt ezt követően sem álltak vissza, Alvesnek két lehetősége is volt, majd Pintér próbálkozott távolról.

Fordulópontot a 81. perc hozhatott volna, amikor Bede játékvezető kiállította a kaposvári Ribit. Az emberelőnybe kerülő vendégek az utolsó percben Szabó révén egyenlíthettek is volna, ám ez a lehetőség fölé, így maradt a reális végeredmény, a hazai siker.

A Kaposvár győzelmével a kilencedik helyre jött fel, a győriek viszont a tizenharmadikra csúsztak vissza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik