Az első félidő döntött Diósgyőrben, a vendégek csak szépítettek

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 17:04
A Diósgyőri VTK az első félidőben két gólt szerzett, s ugyan a Paksi FC a szünet után gyorsan szépített, végül hazai pályán 2-1-es győzelmet aratotta labdarúgó NB I 21. fordulójában.. A vendéglátó így 5 ponttal elhúzott mostani ellenfelétől.
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban
NS-archív
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban
NS-archív
Sipeki István ismét vezéregyéniségnek bizonyult a DVTK-ban

MAGYAR LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

KEZDŐCSAPATOK:
DIÓSGYŐRI VTKPAKSI FC
25 Szalma 28 Pokorni P.
66 Farkas V.2 Molnár Z.
33 Hegedűs Gy.3 Salamon
3 Elek4 Benedeczki
4 Sadjo14 Hanák
23 Sipeki26 Tamási G.
81 Katona19 Mészáros I.
13 Rubint10 Kiss T.
5 Binder16 Heffler
83 Simon A.9 Csehi
14 Douva83 Belényesi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank JánosLengyel Ferenc
Gólszerző: Rubint (20.), Farkas (33., 11-esből), Katona (47., öngól)
Csere:Csehi helyett 13 Böde (a szünetben), Mészáros helyett 20 Buzás (a szünetben), Simon helyett Huszák (62.), Heffner helyett 18 Balaskó (81.), Binder helyett 19 Faggyas (87.), Sipeki helyett 21 Rebecsák (91.)
Sárga lap: Mészáros (38.), Heffner (55.), Böde (64.), Huszák (74.)

A találkozót viharos szélben kezdték, s ez alaposan rányomta a bélyegét az első félidőre. A játékosok nehezen számíthatták ki a labda irányát, s olykor bizony a kapusokat is megtréfálta az időjárás.

Az első negyedórában a Paks kezdeményezett többet, így némileg váratlanul esett a hazaiak első találata. A 20. percben Sipeki balról, 35 méterről végezhetett el szabadrúgást, s ravaszul a szelet is segítségül hívta. Az élesen meglőtt labda felgyorsult a „külső erőnek” is köszönhetően, így Pkorni csak bravúrral tudott szögletre mentei. A sarokrúgás után Katonáról a kapu felé pattant a játékszer, s a Pokorniról kipattanó labdát Rubint az ötösről a hálóba rúgta.

A Diósgyőr lendületbe jött, egyre többet jutott el a paksi kapu elé, mégis egy felesleges mozdulat révén növelte előnyét. Simon bal oldali beadásába Mészáros kézzel beleért, s mivel ez a 16-oson belül történt, így a játékvezető büntetőt ítélt. Ezt Farkas magabiztosan értékesítette, s úgy tűnt, Csank János csapata döntő előnyhöz jut.

A Paksi FC azonban bízhatott abban, hogy a második játékrészben kihasználhatja a szél támogatását, de a szépítéshez hazai „támogatásra” volt szükség. Egy szöglet után Belényesi emelt volna középre, de a labda megcsúszott Katona fején, s Szalma fölött a hálóba hullott.

A vendégek ezután vérszemet kaptak, egyre többet próbálkoztak, de sokáig eredménytelenül. A találkozó ugyan alig érte el a közepes színvonalat, az akarással azonban nem volt baj, a két csapat játéksai szívvel-lélekkel küzdöttek. A közönség ezt értékelte, folyamatosan bíztatta a hazai csapatot, így jó hangulat uralkodott a diósgyőri stadionban.

A hajrá is kiélezett volt, de a Diósgyőr megőrizte minimális előnyét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik