A Rákóczi kiütötte a vendégcsapatot és elkerült a kieső helyről

Vágólapra másolva!
2007.03.10. 18:08
A labdarúgó NB I 20. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Kaposvári Rákóczi a kilencedik helyezett Tatabányát fogadta. A találkozót Vasziljevics, Szakály, Alves és Oláh góljával meglepően nagy különb- séggel nyerte meg Prukner László vezetőedző együttese. A Rákóczi győzelmével elmozdult a kieső helyről.
Vasziljevics kezdte a gólgyártást
Vasziljevics kezdte a gólgyártást
Vasziljevics kezdte a gólgyártást
Vasziljevics kezdte a gólgyártást

LABDARÚGÓ NB I

20. FORDULÓ:
KAPOSVÁR-TATABÁNYA 4-0 (2-0)
Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Iványi
Asszisztensek: Albert, Vári
KAPOSVÁR TATABÁNYA
1 Milinte 4 Polekszics
13 Mező 2 Kerényi
17 Petrók 13 Vámosi
28 Zahorecz 6 Filó
6 Kovácsevics 14 Rajnay
25 Maróti 16 Szilágyi
5 Szakály P. 9 Necas
22 Vasziljevics 33 Balogh Z.
3 Pintér 5 Hajdú
14 Oláh 99 Sándor I.
9 Alves 10 Kouemaha
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Sisa Tibor
Gólszerző(k): Vasziljevics (8.), Szakály P. (18.), Alves (71.), Oláh (87.)
Csere: Kovacsevics helyett Ribi (77.), Szakály P. helyett Szakály D. (80.), Pintér helyett Grúz (85.), ill. Necas helyett Megyesi (19.), Rajnay helyett Szőke (46.), Sándor helyett Hullám (61.)
Sárga lap: Maróti (60.), ill. Szilágyi (13.), Vámosi (51.), Kerényi (54.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ugyan a két gárda között hat hely a különbség a tabellán, a pontokat tekintve is ugyanennyi volt a differencia. A hazaiaknak tehát égetően szükségük van minden pontra, hogy felzárkózhassanak a többi gárdához.

Bár az első helyzet a vendégek előtt adódott – Szilágyi lőtt fölé - a hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, s már a nyolcadik percben vezetést szereztek Vasziljevics találatával. Sőt újabb tyz perc elteltével Szakály Péter már kettőre növelte a hazaiak előnyét, azaz villámrajtot vett a Kaposvár.

A tatabányaiak gondjait tetézte még, hogy Necas a második gól előtt megsérült, s a rövid ápolás után – a második gólnál tehát emberhátrányban voltak a vendégek - sem tudott visszatérni a pályára, így Sisa Tibor már a 19. percben cserére kényszerült.

A hazaiak a 2-0-s vezetést követően sem álltak vissza védekezni, s Vasziljevics növelhette volna háromra a különbséget, ám fejese mellé szállt.

Nagyjából a félidő felénél tértek magukhoz a vendégek, ám Kouemaha lövésénél és Hajdú szabadrúgásánál is magabiztosan hárított Milinte, míg Vámosi szabadrúgása a kapu mellé szállt.

A félidő hajrájában Alves jutott lövéshez, de ő sem találta el a kaput. Ezzel együtt a hazaiak teljesen megérdemelten vonultak két gólos előnnyel a szünetre.

Ahol a látottak alapján Sisa Tibor újabb cserére szánta el magát: Rajnay helyén Szőke folytatta, azaz a vendégek trénere kockáztatott, s egy védő helyére csatárt küldött. Mezőnyfölénybe is kerültek a vendégek, ám lehetőségei továbbra is az ekkor már kontrákra berendezkedő hazaiaknak voltak: Szakály azonban fölé, Vasziljevics mellé lőtt, míg Alves lövését a kapus hárította.

Aztán a 71. percben egy tatabányai szabadrúgás után kontrázott ismét a Rákóczi, s Alves, ha másodszorra is, de ezúttal már betalált. Ha eddig bárkinek is kétsége lett volna a három pont sorsát illetően, most aztán végkép szertefoszlottak.

Már csak a becsületgólért küzdtek a vendégek, de Szőke, majd Kouemaha is hibázott. Sőt Oláh révén a hajrában újabb gólt szereztek a hazaiak.

Ez már valóságos kiütés. A vendégek számára megváltás volt a hármas sípszó, akiket így három pontra közelített meg a somogyi gárda. Sőt, a REAC vereségének köszönhetően a Kaposvár jobb gólkülönbségének köszönhetően el is került a kieső helyről. Bár megnyugodniuk még nem lehet. A vendégek viszont a 12. helyre estek vissza a táblázaton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik