Dámosy Zsolt megfújta a harci kürtöket

Vágólapra másolva!
2006.12.22. 15:16
Dámosy Zsolt, a Ferencvárosi Torna Club elnöke úgy érzi: támadói átlépték a Rubicont. A klub tagságához intézett mai nyílt levelében hadat üzent azoknak, akik megítélése szerint "aljas módszerekkel próbálják megszerezni maguknak a hatalmat az FTC-n belül". A sportvezető kijelentette: azért szerzett ellenségeket, mert "amíg én vagyok az elnök, addig kizárólag olyan ingatlantender bonyolítható le az Üllői úton, ami az FTC érdekeit képviseli és nem privát emberek meggazdagodásához vezet".
Dámosy Zsolt: Nem vagyok hajlandó tovább tűrni
M. Németh Péter
Dámosy Zsolt: Nem vagyok hajlandó tovább tűrni
Dámosy Zsolt: Nem vagyok hajlandó tovább tűrni
M. Németh Péter
Dámosy Zsolt: Nem vagyok hajlandó tovább tűrni

"Eljutottam odáig, hogy nem vagyok hajlandó tovább tűrni a személyemen keresztül igazából az FTC ellen irányuló támadásokat" – vallotta be a zöld-fehér klub tagságához intézett nyílt levelében Dámosy Zsolt klubelnök, aki már tegnap délután, a Hrutka János nevével fémjelzett Ferencváros Sportmarketing Kft. tagjai által rendezett sajtóbeszélgetés után is elveszítette a béketűrését.

Írásában, amelyet a Fradi hivatalos weboldala közölt, kijelenti: "Meg fogom védeni az FTC-t olyan ügyeskedőktől, akik aljas módszerekkel próbálják megszerezni maguknak a hatalmat az FTC-n belül".

Dámosy a következő mondatában közli: Hrutka János esetében 100 millió forintnál nagyobb összeget vittek ki a Ferencvárosból.

(Hrutka és üzlettársai csütörtökön megismételték: 115 millió forint szponzori bevételt hoztak az FTC-nek, és ez után a munkatársunk által is látott és olvasott szerződésnek megfelelően még 32 millió forint elismert követelésük áll fenn a klubbal szemben.)

Az elnök ezt követően megfújja a harci kürtöket. "Nyugodjatok meg tagtársaim, ez a harc messze nem elveszett az FTC számára!" – írja, és később hozzáteszi: a csatát nem nyerheti meg más, mint a Ferencváros.

Ezt követően Dámosy – aki egyes vélemények szerint Hrutkához hasonlóan háttérben álló erők érdekeit is képviselheti – egyértelműen leszögezi: "Minden lépésem, minden másodpercem arról szólt és szól, hogy az FTC érdekeit védjem. Hogy ezzel rengeteg kritikust, ellenséget, sőt gyűlölködőt szerzek, szereztem, az számomra nem meglepetés, hanem kifejezetten dicsőség."

"Én egyetlen forintot nem vittem el és nem is fogok elvinni, olyat meg kiváltképpen nem, amire fogalma sincs az egyesületnek, hogy hogyan teremti elő. Akik most követelnek, azok ezt tették. Számolatlanul! Rám például, azért orrolnak meg emberek, mert amíg én vagyok az elnök, addig kizárólag olyan ingatlantender bonyolítható le az Üllői úton, ami az FTC érdekeit képviseli és nem privátemberek meggazdagodásához vezet."

A klubelnök ezek után előrebocsátja: ha bárki a fentieknek az ellenkezőjét rábizonyítaná, azonnal veszi a kalapját.

A Ferencváros jelenlegi helyzetéről a Nemzeti Sport szombaton megjelenő számában bővebben is olvashatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik