Nyolc góllal a nyolc között a kék-fehér fiatalok

Vágólapra másolva!
2006.11.29. 19:00
Az MTK labdarúgócsapat hazai pályán kiütötte a Győrt a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A hazaiak már az első félidőben is jobbak voltak, magabiztosan vezettek, de Jäkl kiállítása után lejátszották a pályáról a vendégeket. A hazaiak így 8-1-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé.
Kanta József (balra) menetrendszerűen szerzett gólt ismét a győriek ellen
Meggyesi Bálint
Kanta József (balra) menetrendszerűen szerzett gólt ismét a győriek ellen
Kanta József (balra) menetrendszerűen szerzett gólt ismét a győriek ellen
Meggyesi Bálint
Kanta József (balra) menetrendszerűen szerzett gólt ismét a győriek ellen

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MTK BUDAPEST - GYŐRI ETO 5-0 (2-0)


Helyszín: Hidegkuti Nándor-stadion
Nézőszám: 500
Játékvezető: Pánczél
Asszisztensek: Farkas B., Tóth I.
A KEZDŐCSAPATOK
MTK GYŐR
1 Végh Z. 11 Sztevanovics
24 Pollák 8 Regedei
20 Lambulics 3 Kovács Z.
22 Rodenbücher 14 Hanák
5 Balogh B. 15 Tóth P.
21 Bori 21 Dudás
27 Pintér Á. 7 Jäkl
17 Zsidai 5 Bank
7 Czvitkovics 13 Pákolicz
19 Kanta J. 25 Szabó Zs.
13 Hrepka 23 Tokody
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Pajkos János
Gólszerző: Kanta (8.), Czvitkovics (33., 82.), Pál (67., 84.)
Csere: Pintér helyett Kriston (46.), Tóth P. helyett Müller (46.), Dudás helyett Virágh (54.), Zsidai helyett Pál (61.), Kanta helyett Lipcsei R. (68.), Szabó Zs helyett Varga G. (78.)
Sárga lap: Jäkl (23., 50.)
Kiállítás: Jäkl (50.)

Az első mérkőzést – köszönhetően elsősorban Kanta József mesterhármasának – a kék-fehérek nyerték 3-1-re, méghozzá Győrben, így a fővárosi csapat jóval esélyesebbnek számított a visszavágó előtt.

Jobban is kezdett a bajnokság éllovasa a győri zöld fehéreknél, ugyanis a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, és a gólszerző ki más is lehetett volna, mint a hazaiak irányítója, Kanta József.

Ekkor ugyanis egy bal oldali beadás után Hrepka csapta be védőjét, majd okosan hagyta a labdát csapattársának, aki 10 méterről kilőtte Sztevanovics kapujának bal alsó sarkát.

A gól után a hazai csapat nem állt be védekezni, sőt továbbra is mezőnyfölényben játszott, aminek meg is lehetett volna az eredménye, ugyanis Hrepkát a tizenhatoson belül Jäkl csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a az MTK tizenegyeshez jutott. A büntetőt azonban Kanta ezúttal kihagyta, így az eredmény ekkor még nem változott.

Nem úgy a harmincharmadik percben, amikor egy szabadrúgás-kombináció után Czvitkovics Péter lövése vágódott némileg szerencsésen – a labda felpattant Sztevanovics előtt – a vendégek kapujába.

A hazaiak mindent egybevéve az első játékrészben teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést, sőt helyenként tetszetősen játszottak.

A szünet után néhány perc elteltével biztossá vált, hogy a kék-fehérek továbbjutnak a Magyar Kupában. Ekkor ugyanis a Jäkl Antal megkapta második sárga lapját, így a Győr emberhátrányba került, és szinte biztossá vált, hogy ebben a felállásban Pajkos János csapata kevesebb, mint negyvenöt perc alatt nem tudja behozni az MTK négygólos összetettbeli előnyét.

Ennek megfelelően a játék képe nem is változott, és a hazaiak sorra vezették a támadásaikat, de gól egészen a hatvanhetedik percig nem született. Amikor a csereként pályára lépett Pál növelte 3-0-ra a fővárosiak előnyét.

A mérkőzés hajrájában teljesen összezuhantak a vendégek, ugyanis először Czvitkovics Péter szerezte meg második gólját egy nagyszerű hazai támadás végén, majd két perccel később Pál is örülhetett második találatának.

Az MTK így hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a Győr felett, és összesítésben 8-1-el lépett a legjobb nyolc közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik