Két büntetőt kaptak a hazaiak

A mérkőzésről tudósított: ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.08.07. 00:39
Címkék
Sokak meglepetésére a vendéggárda bátor futballal kezdett, és bár helyzetet nem tudott kialakítani Varga Zoltán kapuja előtt, a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a házigazdának. A 4-4-2-es rendszerben futballozó Tatabánya középpályássorában Dupai János elsősorban a védekezéssel törődött, míg a mellette játszó Deme Imrének a támadások segítése volt a feladata. A két ék közül Nagy Tamás keresztül-kasul bejátszotta a pályát, rendszeresen visszalépett labdáért, és igyekezett az elöl lévő Márkus Tibort megjátszani. Nem volt egyszerű feladat ez, ugyanis az NB I B legutóbbi gólkirálya magára hagyatottan küzdött.

Az első helyzethez Deme Imre figyelmetlensége kellett: a tatabányai középpályás lezser mozdulattal elpasszolta a labdát, és csak Montvai Tiboron múlott, hogy a ZTE nem jutott előnyhöz. És ha már Montvai Tibor nevét említettük… A Pécsről igazolt labdarúgó az első játékrészben remekül megértette magát csatártársával, Darko Szpaleviccsel, többször veszélyes helyzetet alakítottak ki. A játékrész hajrájában Darko Szpalevics a felezővonal környékén hátulról rossz ütemben csúszott be Filó Tamásnak, és bár sokan azt hitték, a játékvezető, Erdős József csak sárga lappal bünteti a támadót, a bíró azonnal a piros lapot mutatta fel. Emberhátrányba került tehát a ZTE, és mivel ekkor még egy félidő hátravolt a találkozóból, számítani lehetett arra, hogy a folytatásban lesz még izgalom bőven.

A fordulás után módosult a ZTE hadrendje: a kiállítást követően csak Montvai Tibor maradt egyedüli támadóként a pályán. Dajka László ugyanakkor változtatott a középpálya összetételén is. Balog Csaba becserélésével védekezővé vált ez a sor, a csereember a középső részt igyekezett felügyelni, ugyanakkor Józsi György kihúzódott a bal oldalvonal mellé.

Sebôk Vilmosnak (balra) joggal gratuláltak a társak, a védô kétszer is magabiztosan értékesítette a büntetôt (Fotó: Czagány Balázs)
Sebôk Vilmosnak (balra) joggal gratuláltak a társak, a védô kétszer is magabiztosan értékesítette a büntetôt (Fotó: Czagány Balázs)
Sebôk Vilmosnak (balra) joggal gratuláltak a társak, a védô kétszer is magabiztosan értékesítette a büntetôt (Fotó: Czagány Balázs)

A mérkőzés 60. perce újabb fordulatot hozott, hiszen az addig jól bíráskodó Erdős József indokolatlanul büntetőt ítélt a házigazda javára, ráadásul Filó Tamást kiállította. Sebők Vilmos másodszor is élt a felkínált lehetőséggel, s megnyugtató előnyhöz juttatta a csapatát. Ekkor már sejteni lehetett, a Tatabánya játékosaiban nem lesz annyi erő, amennyi az egyenlítéshez vagy fordításhoz kellene. Józsi György szabadrúgásból esett találata az ínyenceknek is csemege volt, s ekkor már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel győz Dajka László együttese. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik