Látványosan futballozott a Loki

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, KUN ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2004.10.02. 21:49
Címkék
Horváth Péter három hónapot várt erre a mozdulatra. Három hónapja, hogy elment Kispestről, és a Vasashoz szerződött, de mivel a honvédosok szerint még mindig piros-fehér-feketében kellene kergetnie a labdát, komoly vita alakult ki a játékos, illetve volt klubja között.

Ennek eredményeként Horváth Péter eddig csak a lelátóról nézhette a bajnokságot, ám a hét közben a liga fegyelmi bizottsága a csatárnak adott igazat, és így oly hosszú idő után végre felállhatott új csapatában - a középkezdéshez. Kétségtelenül jó érzés lehetett a játékosnak a pompás Vasas-mezben a kezdőkörben ácsorognia - de annyira talán mégsem, hogy másfél perc múltán megismételje a jelenetet…

Kézzel, fejjel – Posza Zsolt (jobbra) védene, Kerekes fejelne
Kézzel, fejjel – Posza Zsolt (jobbra) védene, Kerekes fejelne
Kézzel, fejjel – Posza Zsolt (jobbra) védene, Kerekes fejelne
Pedig éppen ez történt, hiszen a Loki sokáig nem hagyott kétséget támadó szándékáról, Madar Csaba ugyanis nagyon okos góllal szerezte meg a hazaiak számára a vezetést. Örültek, persze hogy örültek a debreceni szurkolók, na de mi volt ez az öröm ahhoz képest, amikor tudatosult bennük csapatuk felállása - sokszor ugyanis mérgesek a drukkerek, hogy a DVSC a túlzott bekkelést részesíti előnyben, erre fel most a korábban jobbára középpályásként pályára küldött Halmosi Péter játszott bal-, Kiss Zoltán pedig jobbhátvédet. A kapuba azért nem Andorka Péter állt be…
A Loki nagy rohamozási kedve meg is látszott a játékon, hiszen a hazaiak irányították a meccset, a Vasas a találkozó első harmadában csupán egyszer jutott Csernyánszki Norbert kapujának előterébe. Nem állítjuk, hogy odaát dőzsöltünk volna a meleg szituációkban, de azért akadt néhány gyönyörű megoldás. Előbb például Sándor Tamás, majd Igor Bogdanovics adott okosan kötényt saját magának (utóbbi szépségdíjas mozdulat óriási ziccerbe torkollott, de Kerekes Zsombor eltopogta a lehetőséget), majd Dombi Tibor előrevetődve, mellel sodorta haza kapusának a labdát. Szóval volt miért tapsolnia a közönségnek.

Megy a bal! Kerekes és Tóth András (jobbra) párbaja
Megy a bal! Kerekes és Tóth András (jobbra) párbaja
Megy a bal! Kerekes és Tóth András (jobbra) párbaja
Jó fél óra múltán viszont már csak hatvanan mosolyoghattak, lévén, egyenlítettek az angyalföldiek. Tóth András mesterien fejelt a kapuba, és a kalapemelés még akkor is jár neki, ha a vele érkező védő felugrás helyett szinte lehúzta a fejét…
Az addig bizony lesajnált vendégalakulatból egy csapásra nemes ellenfél lett, amit az jelzett leginkább, hogy a Loki-tábor szidni kezdte a Vasas-drukkereket. A piros-kék fanatikusokat azért alighanem sokkal jobban zavarta volna a verbális inzultusnál, ha a félidő utolsó öt percében a Debrecen három helyzetéből legalább egyet értékesít - de például Igor Bogdanovics fejese után hiába jelent már meg az eredményjelzőn is a hatalmas "GÓÓÓL!" felirat, a labda mellément, így a döntés a második félidőre maradt.
Tucatnyi görögtűzzel nyitottak a debreceni szurkolók, és a füst bizony kicsit megzavarhatta Posza Zsoltot, elvégre a Vasas kapusa felszabadítás gyanánt éppen fenéken lőtte Tóth Andrást, akiről majdnem a vendégek kapujába pattant a labda. Az angyalföldi hívek aligha ilyen gólról álmodoztak, és nemsokára esély nyílt egy "igazira" is, hiszen Horváth Péter már Csernyánszki fölött is átemelte a labdát, ám Éger László a gólvonal előtt úgy hét és fél milliméterrel még menteni tudott. Pörgött a meccs, igazán nem unatkozhattak a szurkolók, és ekkor még partiban volt a Vasas is. Kisvártatva azonban ismét átvette a kezdeményezést a Debrecen, ami megint csak öt-hat Bogdanovics-helyzetben mutatkozott meg és a játékrész közepén a kopasz csatár - Dombi harcossága révén - újfent előnyhöz juttatta csapatát. Izgalmas végjátékra számíthattunk, ám nem lett az, hiszen hamarosan újabb gólt rúgott a Debrecen. Érdekes egy találat volt, annyi szent, merthogy Lászlai partjelző lest intett a hazaiak támadásánál - ennek következtében aztán a fővárosiak komplett középpályás- és védősora megállt -, Kassai Viktor azonban felülbírálta segítőjét, és a körülményektől nem zavart Kerekes Zsombor csodásan pörgetett az angyalföldi kapuba. Természetesen ugrottak a Vasas-játékosok, ám meglepő módon nem a bírót, hanem asszisztensét vették célba, ám mielőtt egy-két kedves szón kívül mást is kapott volna a piros-kékek javára ítélő Lászlai, Tóth András igazi úriember módjára elhessegette onnan társait, és közölte velük: inkább csak a játékra koncentráljanak.
Fájdalom, egyszerűen már nem volt idő arra, hogy a Vasas újra feltámadjon: bár mentek előre a vendégek, a hajrában beállt José da Silva többet volt a levegőben, mint a földön, nem sikerült tizenegyest kiharcolniuk. A Loki magabiztosan győzött, ráadásul helyenként jó játékkal örvendeztette meg hétről hétre gyarapodó közönségét. A Vasasnál viszont a közelmúltban történt edzőváltás ellenére még mindig akadnak gondok. Lesz dolga Egervári Sándornak.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

----
2. perc: Sándor Tamás remekül paszszolt a bal oldalon felfutó Madar Csaba elé, aki megnézte magának a bal alsó sarkot, majd 14 méterről jobbal, laposan oda is rúgta a labdát.
1-0
5. perc: Schultz a debreceniek térfelének közepéről, szabadrúgásból a kapu előterébe emelt, Ferenczi nyolc méterről centiméterekkel csúsztatott a jobb kapufa mellé.
21. perc: Sándor Tamás két védőt is "hintába ültetett" a 16-os jobb oldali sarkánál, majd 15 méterről lőtt, ám Posza megfogta a labdát.
24. perc: Dombi játszott keresztbe a 16-os előterében, Bogdanovics - a védőket becsapva - látványosan átlépte a labdát, Kerekes így ziccerben vette át azt, de egy lépés után a földbe rúgott és összeesett…
32. perc: Madar Csaba emelt előre, Vass röviden csúsztatott haza. Bogdanovics megelőzte a kifutó Poszát, ám a cipője orrával hét méterről a bal kapufa mellé gurította a labdát.
34. perc: Jobbról, az alapvonal közeléből végzett el szabadrúgást Schultz. Átívelt a hosszú oldalra, Tóth András pedig hét méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát.
1-1
45. perc: Dombi jobbról estében veszélyesen kanyarított középre. Posza elnézte a labdát, de Bogdanovics előrevetődve a kapu torkából melléfejelte azt.
48. perc: Egy előreívelést követően Posza futott ki a 16-oson kívülre, de a labdát "belebikázta" a játékostársába, Tóth Andrásba, akinek a testéről kis híján a hálóban kötött ki a labda.
50. perc: Horváth Péter hagyta faképnél a hazai védőket, nyolc méterről átemelt a tétovázó Csernyánszki fölött, de Éger a gólvonalról mentett.
55. perc: Kiss Zoltán adott be jobbról, Bogdanovics a 11-es pont környékéről ollózott kapura, Posza bravúrral védett.
57. perc: Dombi szerzett labdát a vendégek 16-osán belül a jobb oldalon, okosan visszagurított Bogdanovicshoz, aki tíz méterről jobbal, a jobb alsó sarokba helyezett.
2-1
68. perc: Habi fülelt le egy átadást, Dombihoz játszott, ő Kerekeshez továbbította a labdát, a csatár pedig 18 méterről a kapujából kinn álló Posza fölött jobbal a kapu közepébe emelt.
3-1 ----
Szentes Lázár. a DVSC vezetőedzője: - Abból a szempontból folytatódott a rossz sorozatunk, hogy ezúttal is rengeteg gólhelyzetet hagytunk ki. Pozitívum, hogy látványos mérkőzésen szereztük meg a három pontot.

Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője: - Hatvan percig elégedett voltam, amire készültünk, azt sikerült megvalósítanunk. Sajnos utána a döntő pillanatokban hibáztunk, és ez eldöntötte a találkozó sorsát.

Gólszerző: Madar Cs. (1-0) a 2., Tóth A. (1-1) a 34., Bogdanovics (2-1) az 57., Kerekes Zs. (3-1) a 68. percben. Sárga lap: Kiss Z. és Schultz (kakaskodásért) a 69., Molnár Z. (akasztotta Halmosit) a 76. Bogdanovics (reklamálásért) a 92. percben.
Szögletarány: 4:5 (2:1)

Játékvezető: Kassai Viktor (8). Kassai játékvezető végig kézben tartotta a mérkőzést, feleslegesen nem osztogatta a sárga lapot, ám amikor kellett, előhúzta azt. Külön dicséret illeti azért, hogy a harmadik debreceni gólnál felülbírálta a tévesen lest jelző asszisztensét.
Asszisztensek: Erős G., Lászlai ---- +++ A közelmúltban Madar Csaba a 300., Dombi Tibor pedig 250. NB I-es mérkőzésén lépett pályára, utóbbi játékos mindannyiszor a DVSC színeiben. A jubileum alkalmából az együttes egyik szponzora egy-egy értékes festménnyel lepte meg a debreceni szurkolók kedvenceit.

--- A bajnokság előtt az éremről beszéltek a Vasas szurkolói, viszont csak a hátsó régióban tanyázik csapat. A gyenge szereplés meg is látszott az utazási kedven, csak hatvanan érkeztek Debrecenbe - sok más tábortól ez nem rossz teljesítményt, ám a Vasas drukkerei nagyobb számban szokták képviseltetni magukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik