Talán mégis segít a város

Á. L., F. I.Á. L., F. I.
Vágólapra másolva!
2003.04.24. 21:48
Címkék
Nem lepődtünk meg, mert ez szinte borítékolható volt. Mármint, hogy iksz lesz a vége, elvégre a magyar élvonal két remikirálya randevúzott szerda este Debrecenben, akik az alapszakaszban annak rendje és módja szerint kétszer már megosztoztak a pontokon.
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
Dombi Tibor (balra) ezen a meccsen nem tudta kamatoztatni gyorsaságát
A DVSC-MegaForce immár tizenegy, míg a Siófok tíz döntetlent jegyez, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán holtversenyt regisztrálhatunk a hét-hét ikszet jegyző Győr és Dunaferr között.
Mindazonáltal a szerda esti döntetlen igazságosnak mondható. A hazaiak ugyan ezúttal jóval többet tettek a győzelemért, mint múlt szombaton a Hidegkuti-stadionban (ahol 1–0-s MTK-siker született), ám igyekezetük csupán egy gólra volt elég, márpedig annyira a szervezetten futballozó siófokiak erejéből is futotta, akik így büszkén mondhatják magukról: a felsőházi csatározások során az övék az egyetlen, még veretlen együttes. Több mint elismerésre méltó teljesítmény ez egy olyan gárda esetében, melynek financiális problémái régóta ismertek; ezzel együtt a vezetők igyekeznek rendezni tartozásaikat, így például a nyáron épp a Lokitól Siófokra szerződő Kuttor Attila vételárát utalták át az eladónak.
A Siófok FC felsőházba kerülését, és rájátszásbeli helytállását a jelek szerint most már a siófoki képviselők is értékelik. A januári elutasító döntés után ugyanis a városi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén úgy határozott: vegyék újra napirendre a Siófok FC Kft. esetleges támogatását.
"Talán mégis folytathatjuk a munkát – mondta Sallói István klubigazgató. – Csak az a baj, hogy sürget az idő, kérdéses, kitart-e a játékosok és az edzők türelme addig, amíg az önkormányzati döntés megszületik. Hiszen most már nap mint nap azt kérdezik tőlünk: mitévők legyenek, várjanak-e tovább, vagy keressenek maguknak új csapatot. Eddig sikerült túlélnünk a legnehezebb helyzeteket is, legutóbb például a Ferencváros elleni mérkőzés bevétele jelentette a mentőövet. Lassan azonban fel kellene vázolnunk egy hiteles jövőképet, hiszen nem titok: Csank János vezetőedzőt és segítőjét, Vass Lászlót is több klub csábítja. A nevezési határidő az új bajnokságra hamarosan lejár, és addigra kész üzleti tervvel kell rendelkeznie annak, aki indulni akar. Nagyon szeretnénk, ha olyan befektető érkezne, aki Siófokon képzeli a jövőt is, és ebben sokat segítene, ha az önkormányzat végre támogatná a futball-kft.-t.”
Siófokon tehát valami megmozdult, csak az a kérdés, ez nem késői-e. Valamikor a jövő hónapban tárgyalnak a képviselők a Siófok FC Kft. támogatásáról, de arról már a közelmúltban döntöttek, hogy akár városi pénzből is felépítik az új stadiont. Félő azonban, hogy mire az aréna elkészül, nem lesz csapat, amelyik játszana az új létesítményben.
Visszatérve a Lokira: a debreceniek amiatt is dohoghatnak, hogy az Újpest pontvesztését megint nem sikerült kihasználniuk, s bár a dobogó közelebb van hozzájuk, mint volt a forduló előtt, mégis várniuk kell, hogy felkapaszkodhassanak rá. Szombaton egy győzelemmel persze ez az óhajuk is teljesülhet, ugyanis éppen a Megyeri úton vendégeskedik majd Szentes Lázár együttese.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik