Túlórázás Kaposvárott

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERTA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2002.11.26. 21:04
Címkék
GÓLSZERZÔRajczi a 39. percben öt méterről, fejjel juttatta a labdát a kapuba Nagypál jobb oldali beadása után (1–0). Jovics a 86. percben Leandro előreívelését követően nyolc méterről, fejjel csúsztatta a jobb sarokba a labdát (1–1)SÁRGA LAPCsík (a labda elrúgásáért) a 67., Balog (rátartott Kovácsevics lábára) a 74., Gyepes (reklamálásért) a 117. percbenSZÖGLETARÁNY:5:3 (1:4, 3:4, 3:4)
A várakozással ellentétben nem volt telt ház a Rákóczi-stadionban. A kezdőrúgást a 80 éves Kanizsai Gyula végezte el, aki hatvan évvel ezelőtt egy Rákóczi–Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzésen is szerepelt már – ő az egyetlen élő tagja az akkori kaposvári csapatnak.
Kissé megilletődötten kezdett a Rákóczi. Adem Kapic 25 méteres kapáslövése jelentette az első eseményt, majd Kovácsevics Róbert és Rajczi Péter próbálkozott, de jól zárt a Fradi védelme. A Rákóczi visszahúzódott saját térfelére, és onnan igyekezett gyors kontraakciókat vezetni. A hazai zöld-fehérek többször is eljutottak Szűcs Lajos kapuja közelébe, ám a befejezéseknél elbátortalanodtak. A Fradi sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, Gera Zoltán célt tévesztett lövése érdemelt csak említést a vendégek részéről. Jól zárt a Rákóczi védelme, az ellenfél veszélyes támadóit, Tököli Attilát, Gerát és Marek Penksát Finta Zoltán, Mező Tamás és Kovácsevics nagyszerűen őrizte, ráadásul ott volt még "védelmi tartalékként” Csík Tibor és Petrók Viktor is, akik, ha szükség volt rá, kisegítették társaikat. Kissé könnyedén futballozott a Fradi, s emiatt egyre bátrabbá vált a Kaposvár. A 38. percben csak nehezen tisztázott a Fradi-védelem Rajczi elől, egy perccel később viszont az utánpótlás-válogatott futballista már nem hibázott.
Szünet után élénk iramban folytatódott a meccs. Az első helyzet ismét a hazaiak előtt adódott: Mezőt gyanús körülmények között választották el a tizenhatoson belül a labdától. Az 56. percben Rajczi hagyta faképnél őrzőjét, beadását követően Farkas Norbert nagy helyzetben a kivetődő Szűcsbe lőtte a labdát. Lendületbe jött az NB I B-s csapat, ferencvárosi részről mindössze Gera távoli lövése érdemelt ebben az időszakban említést. A 72. percben Alekszandar Jovics ugyan egyenlíthetett volna, de
Gera Zoltánra gyakran két somogyi védô jutott, nem csoda, hogy szenvedett az FTC
Gera Zoltánra gyakran két somogyi védô jutott, nem csoda, hogy szenvedett az FTC
Gera Zoltánra gyakran két somogyi védô jutott, nem csoda, hogy szenvedett az FTC
Kriston Attila beadását követően nyolc méterről fölé fejelte a labdát. Noha enyhe mezőnyfölényben játszott a Fradi, a Rákóczi szinte minden akciója veszélyes volt. A 75. és a 79. percben ismét gólt szerezhetett volna a hazai együttes, előbb Farkas, majd Tóth Balázs nézett farkasszemet Szűccsel, az újabb hazai találat azonban elmaradt. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az sikerült a vendégeknek: a 86. percben Leandro nagyszerű helyzetfelismerése után Jovics fejelt a kaposváriak hálójába.
A rendes játékidőben az eredmény már nem változott, így következhetett a hosszabbítás, és bizony ez a kétszer 15 perc is inkább a Rákóczié volt. A 96. és a 103. percben Tóth Gábor megszerezhette volna a győztes gólt, sőt, a 109. percben ismét a csereember került helyzetbe, de Szűcsnek sikerült hárítania.
Következhettek tehát a tizenegyesrúgások. A Ferencvárosból – sorrendben – Lipcsei Péter, Gera, Tököli és Leandro a hálóba talált, a hazaiaknál viszont Lassú József és Petrók lövését követően Szűcs védte a labdát, így végül a Ferencváros jutott a legjobb nyolc közé.
JÓ: Mező, Csík, Máté, Kovácsevics, Nagypál, Rajczi, ill. Szűcs, Gyepes, Lipcsei, Jovics, Leandro

Mestermérleg
Kovács Kálmán:
– Erőn felül teljesítettünk, nem tiszteltük nagynevű ellenfelünket. Sajnos a rutin és a játékvezető ellenféltisztelete eldöntötte a mérkőzést.
Garami József: – Gyenge első félidőt produkáltunk. Szünet után már nagyon igyekeztünk, igazi kupamérkőzést játszottunk, amely – ahogy illik – tizenegyesekkel dőlt el. Remek hangulatú találkozó volt, akik látták ezt a meccset, bizonyára jól szórakoztak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik