Kikaptak női kosarasaink, de nincs még vége; szenzáció Puszanban

Vágólapra másolva!
2019.07.04. 22:47
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

A 2015–2016-os idény óta 12 csapat alkotja a magyar labdarúgó élvonalat. Mivel valamennyi csapat 33 mérkőzést játszik a bajnokságban, vannak együttesek, amelyek 17 alkalommal léphetnek pályára otthon, s vannak, amelyek csak 16-szor. A Fradi–Újpest párharcban a zöld-fehérek öt idényből négyszer két-két alkalommal lehettek házigazdák, s csak egyszer kellett a Megyeri úton vendégeskedniük. Utánajártunk, mi is ennek a magyarázata.
A 2015–2016-os idény óta 12 csapat alkotja a magyar labdarúgó élvonalat.
Mivel valamennyi csapat 33 mérkőzést játszik a bajnokságban, vannak együttesek, amelyek 17 alkalommal léphetnek pályára otthon, s vannak, amelyek csak 16-szor. A Fradi–Újpest párharcban a zöld-fehérek öt idényből négyszer két-két alkalommal lehettek házigazdák, s csak egyszer kellett a Megyeri úton vendégeskedniük. Utánajártunk, mi is ennek a magyarázata.

Noha a Puskás Akadémiánál még egy évre érvényes szerződése volt, Radó András Zalaegerszegen kezdi az új idényt. A csatárt az újonc megszerezte, ami azért is érdekes, mert Radó Szombathelyen robbant be az élvonalba, márpedig a vasi és zalai szurkolók nem ápolnak őszinte barátságot. Hogy miként értékeli a felcsúti időszakot, és mire lehet képes új együttese a első osztályban, ez is szóba került interjúnkban.

Visszatért egy legenda: Frank Lampardot a Chelsea menedzserévé nevezték ki, megbízása három évre szól. Nem a kiváló középpályás az egyetlen klubikon, akire rábízták egykori csapata szakmai irányítását, Guardiolától, Zidane-on át hosszasan lehetne sorolni a példákat, persze itthonról is. Roman Abramovics 2003-ban vette meg a londoni együttest, összeállításunkból megtudják, azóta hány szakember fordult meg a kékek kispadján.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége Böczögő Dorina. A kétszeres olimpikon tornász már hétesztendősen kirepült a családi fészekből, hogy elkezdhesse megvalósítani álmait. Lapunknak arról is beszélt, hogy noha sohasem volt korán kelő, a hajnali edzések sem tudták eltántorítani attól, hogy kőkeményen dolgozzon az edzőteremben. Hogy érmekben és trófeákban igencsak gazdag pályafutását miként értékeli, az is kiderül interjúnkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik