Vojvoda Dávid öt pontot szerzett a nyitányon (Fotó: basketinside.com/Flick)

 

Válogatott bedobónk csereként, az első negyed 5. percében beállva debütálhatott az olasz első osztályban. Vojvoda összesen 12 perc 58 másodpercet tölthetett a pályán első olasz bajnokiján, ezalatt 5 pontot (duplából 0/1, triplából 1/2, büntetőből 2/2) tett a közösbe, volt 2 asszisztja, 1 (védő)lepattanója, 1 kiharcolt faultja és 3 személyi hibája (4 VAL).


A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu

Nagy lendülettel vetette magát bele a mérkőzésbe, még két perce sem volt a parketten, amikor már 5 pont állt a neve mellett. Valószínűleg a túlzott bizonyítási vágy miatt is honfitársunk talán kicsit túl is pörögte az első perceit, amelynek következtében gyors egymásutánban 2 személyi hibát is összeszedett, így kénytelen volt hamar lecserélni őt mestere.

Mindeközben a két csapat fej fej mellett, váltott vezetéssel és a védekezéssel kevésbé törődve gyűrte egymást. A hazaiakat az új igazolás, Lansdowne, míg a vendég piros-fehéreket Johnson-Odom húzta. A negyedik negyed 7. percéig nem változott a találkozó kezdeti forgatókönyve, ám az utolsó két és fél percben az addig alig valamit mutató Brian Sacchetti vezérletével jobban hajrázott az Esposito-alakulat, és megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot.

A 28 éves Vojvoda júniusban hagyta el a Szolnoki Olaj gárdáját, és kétéves szerződést kötött új együttesével.

Germani Basket Brescia–Grissin Bon Reggio Emilia  90–82
Brescia legjobb dobói: D. Lansdowne 23/9, T. Cain 15, K. Horton 15/9.
Reggio Emilia legjobb dobói: D.Johnson-Odom 22/9, L. Candi 11/9, R. Upshaw 10/6.

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 2. fordulójában, szeptember 28-án, szombaton 20.30-tól a Dolomiti Energia Trentinót fogadja hazai pályán.