Andrew Wiggins dudaszós kosara süllyesztette el az OKC-t

Vágólapra másolva!
2017.10.23. 08:58
null
Andrew Wigginsé volt az utolsó szó (Fotó: Twitter)
Nagy kosárra nagy kosár volt a válasz az Oklahoma City és a Minnesota drámai végjátékában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali rangadóján, de az utolsó szó Andrew Wigginsé és a Wolvesé lett: egy palánkról, a dudaszó pillanatában bevágódó óriási triplával tudtak nyerni a vendégek. A Brooklyn közben megszerezte idei második, a Pelicans pedig idei első sikerét, az Atlantánál viszont sérülést szenvedett Dennis Schröder.

 

Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 116–104

Jól kezdi a szezont a Nets. Második hazai mérkőzését is megnyerte a Brooklyn, a támadójáték megint nagyon jól nézett ki, a védekezés pedig most elégnek bizonyult a sikerhez. Remekelt az ex-atlantai DeMarre Carroll, kiválóan szállt be Trevor Booker és az öt blokkot kiosztó újonc Jarrett Allen, de a győzelmet a hátvédsor intézte elsősorban: D'Angelo Russell (16 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz), a másodéves Caris LeVert (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és a padról húsz ponttal beszálló Allen Crabbe is nagyon komoly károkat okozott az Atlantának. Vezérletükkel az elvesztett első negyed után egyértelműen fölénybe kerültek a hazaiak, a két középső játékrészt húsz ponttal nyerték meg és az is belefért, hogy a negyedik negyedben meginogjanak egyszer – ugyan utolérte őket a Hawks, de megint megrázták magukat és lehozták a végjátékot.

Schröder megsérült. Nem játszott jól a Hawks motorja (5/22 mezőnyből), de ennél is nagyobb baj csapata számára, hogy három és fél perccel a mérkőzés vége előtt megsérült a bokája - sántítva jött le a pályáról és nem tudott visszatérni, kérdés, hogy mekkora a probléma. Irányítója nélkül aztán minden esélyét elvesztette az Atlanta, hogy megnyerje ezt a találkozót, 99–106-nál dőlt ki Schröder, onnan már lemenedzselte a helyzetet a Nets – a vendégeknél egyénileg nem is igazán lehet kiemelni senkit, csak Belinelli tűzereje, illetve az újonc Josh Collins dupla duplája (14 pont, 13 lepattanó, közte hat támadó) dicsérhető.

A Nets legjobb dobói: Crabbe 20/12, Carroll 17/6, Russell 16/3, LeVert 16
A Hawks legjobb dobói: Belinelli 19/9, Schröder 17, Bazemore 16

Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 113–115

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Anthony megnyerte? Ja nem, Wiggins nyerte meg. A mérkőzés első három negyedében a Minnesota játszott fölényben, majd az utolsó játékrészt nagyon összerakta az OKC és 38–27-re behúzta, de végül ez sem lett elég a győzelemhez. A hajrá nagyon hektikusra sikerült, Russell Westbrook triplája után egállal mentek neki a felek az utolsó fél percnek, de kilenc másodperccel a vége előtt érkezett Karl-Anthony Towns duplája, amivel a siker kapujába került a Wolves. Az időkérés után azonban Westbrook odatolta a labdát Carmelo Anthonynak, aki elsüllyesztett egy clutch triplát négy másodperccel az órán, a Minnesotának pedig már nem maradt időkérése – Andrew Wigginsnek viszont ez is elég volt ahhoz, hogy átrohanjon a labdával az ellenfél térfelére és nagyon messziről, a palánk segítségével, a dudaszó pillanatában megnyerje csapatának ezt a hihetetlen végjátékot. Wiggins egyébként is remekelt (27 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), de Towns (27 pont, 12 lepattanó), Jeff Teague (19 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) és Jimmy Butler (15 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) is villogott, a kezdőötös Taj Gibsonnal kiegészülve egészen kiválóan működött.

Valami még nem teljesen kerek. Russell Westbrook javította előző esti gyenge játékát és 31 ponttal, valamint 10 gólpasszal dupla duplázott, hozta magát Carmelo Anthony és Steven Adams is bedobálta, amit be kellett neki, negatívumok azonban most is bőven akadtak a Thundernél. Paul George pocsékul játszott, a védekezés egyénileg és csapatban is nagyon gyengére sikerült, a lepattanózást simán elvesztették, felállt védelem ellen pedig eléggé erőlködtek – akkor tudtak eredményesek lenni, amikor képesek voltak rohanni, egyébként még nem volt elég egyértelmű a játék. A Westbrook, Anthony páros klasszisa persze kis híján így is megnyerte a meccset és csak egy óriási Wiggins-extra miatt úszott ez el, de végül két nap alatt másodszor is kikapott a társaság, így 1–2-es mérleggel fogadja George korábbi csapatát, az Indiana Pacerst.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/15, Anthony 23/6, Adams 17
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 27/6, Wiggins 27/6, Teague 19/3



 

Los Angeles Lakers–New Orleans Pelicans 112–119

Megvan az első. Idei első győzelmét aratta a Pelicans, de ez sem jött könnyen: hiába került tíz pont feletti előnybe pár perc alatt a társaság és hiába őrizte ezt a harmadik negyed hajrájáig, ott megint jött egy hullámvölgy és egy 27–4-es futást engedtek a Lakersnek a vendégek. Négy perccel a vége előtt hátrányban is volt már a gárda, de még egyszer fel tudta magát szívni, egy 11–0-s etappal felelt és végül megnyerte a mérkőzést, méghozzá ezúttal nem csak két emberre kihegyezve, hanem a teljes csapat megtette a dolgát. Anthony Davis (27 pont, 12 lepattanó, 3-3 gólpassz, labdaszerzés és blokk) és DeMarcus Cousins (22 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 2 blokk) ezúttal is tarthatatlan volt, de most felnőtt melléjük E'Twaun Moore, Jrue Holiday, Ian Clark, sőt, a frissen igazolt Jameer Nelson is a periméterről – utóbbi a hajrában egy clutch triplával jelentkezett és Alvin Gentry szerint már ezzel megszolgálta a szerződését...

Volt tűzerő a Lakersben. Ugyan Lonzo Ball ezúttal nem dobott jól (3/13 mezőnyből), de leszedett nyolc lepattanót és kiosztott 13 gólpasszt, pontszerzők pedig akadtak mások a gárdában: a padról Jordan Clarkson (24 pont, 10/18 mezőnyből, 5 gólpassz) és az újonc Kyle Kuzma (20 pont, 7/13 mezőnyből, 6 lepattanó) is extra játékkal szállt be, a kezdőben pedig az első két meccset eltiltás miatt kihagyó Kentavious Caldwell-Pope hajított egy húszast. A nagy felzárkózást döntően szintén ők vitték véghez, de akkor éppen a védekezés is jól működött, így rendszeresen le tudták indítani a New Orleanst – azonban 110–106-os vezetésük után sorozatban hat dobást rontottak el egy eladott labda mellett, ez pedig végül mégis borítékolta az újabb vereségüket.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 24/9, Kuzma 20/6, Caldwell-Pope 20/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 27/3, Cousins 22/3, Moore 19/9

NBA, ALAPSZAKASZ
Brooklyn Nets
–Atlanta Hawks 116–104
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 113–115
Los Angeles Lakers–New Orleans Pelicans 112–119

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik