DVTK: Lelik Réka mellett amerikai és szerb légiós érkezett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.06.12. 13:59
null
Lelik Réka egy év belgiumi szereplés után újra az NB I-ben szerepel (Fotó: Dömötör Csaba)
A válogatott Lelik Réka mellett amerikai és szerb légióssal erősítette meg keretét a női kosárlabda NB I-ben legutóbb bronzérmes DVTK HUN-Therm, amelynek hétfői sajtótájékoztatóján az elmúlt idényről és a következő bajnoki évadról is beszéltek.

A miskolci klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egyesület 15 fős kerettel vág neki a következő idénynek, és öt távozó játékos mellett öt új érkezőt mutatott be a szakmai stáb. Szabó Tamás főtitkár felidézte, hogy az elmúlt szezonban a csapat először szerepelt az Euroliga főtábláján, ahol nagyszerű sikereket aratott.

„Sajnos a magyar bajnokságban nem sikerült bejutni a döntőbe, a keret erre maximálisan képes lett volna, de a sérülések ezúttal közbeszóltak. Ugyanakkor az euroligás szerepléssel és a két éremmel elégedettek vagyunk – utalt arra, hogy a DVTK a Magyar Kupában is harmadik lett. – A következő idényben is megcélozzuk az Euroliga főtábláját, a dolgok jelenlegi állása szerint ehhez ismét selejtezőt kell majd játszanunk. Ebben az esetben a selejtezőtornát szeretnénk újra a DVTK Arénában megrendezni. A bajnokságban pedig célunk a döntőbe jutás, a keretet a hazai bajnokság és a nemzetközi szereplés kettős terhelése szerint alakítottuk ki.”

Völgyi Péter sportszakmai igazgató is kitért arra, hogy a kettős fizikai terhelésből fakadóan több olyan sérülés is történt, amely nagyban befolyásolta a bajnoki és az euroligás szereplést.

„Az Euroligában a két spanyol csapat elleni hazai mérkőzésre nagyon tartalékosan tudtunk csak felállni, de ami még fájóbb, hogy a Győr elleni elődöntőt is kevés felnőtt korú magyar játékossal kellett megvívnunk. Idén azt tűztük ki célul, hogy a keretet bővíteni tudjuk ahhoz, hogy a csapat jobban viselje a kettős terhelést, és azt gondolom, ez sikerült” – hangsúlyozta.

A szakember a távozók közül kiemelte Arella Guirantest, aki májusban jelentette be, hogy elmegy Miskolcról. A Puerto Ricó-i légiós az olasz Schiónál folytatja pályafutását, ahol a jelenleg a WNBA-s Minnesota Lynxben szereplő Juhász Dorka csapattársa lesz. A DVTK csapatkapitánya, Kányási Veronika marad Miskolcon, centerposzton pedig légiós érkezik az együtteshez.

„Ana Tadic francia válogatott játékosként centerposztra érkezik, roppant sokoldalú, pontszerzésben, lepattanózásban és asszisztokban is erős. A 2020 óta a WNBA-ben edződő Kaila Charles külső posztra érkezik, hasonló játékstílust képvisel, mint Guirantes. A válogatottal Veronikához hasonlóan a szlovéniai Európa-bajnokságra készülő Lelik Réka pedig egy év után tér haza a belga Castors Braine együttesétől” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik