3x3-as kosárlabda: vereséggel kezdte a vb-selejtezőt a férficsapat

Vágólapra másolva!
2023.05.06. 17:56
null
Ivosev Tamás (balra) és Demeter Attila szerezték az első magyar kosarakat (Fotó: Nemzeti Sport)
A magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 16–12-re kikapott a házigazda Izraeltől szombaton az eilati világbajnoki selejtezőtorna első fordulójában.

Csirke Ferenc szakvezető az indulás előtt nehéz várható körülményekről beszélt, mivel Izraelben 33 fokos hőség van, ám a kapitány megemlítette, hogy a hírek szerint éppen ezért lehet, hogy egy plázába viszik az eseményt. Ez végül beigazolódott, és a csapatok az Ice Mall elnevezésű bevásárlóközpontban kialakított félpályán csaptak össze, közvetlenül egy gyermekek számára épített hullámvasút mellett.

A Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapatban Demeter nyitotta meg a pontgyártást, aztán Ivosev sarokból dobott duplájával 3-3 lett az állás. A hazaiak 7–3-ra elhúztak, ekkor már mindkét gárda 7 személyi hibánál tartott, azaz innentől minden szabálytalanságért két büntető járt. A meccs derekán, 5 perc elteltével 7-9 állt az eredményjelzőn, majd jó ideig 7–11 volt az állás, több magyar duplás próbálkozás is kimaradt. Az izraeliek viszont betaláltak távolról (7–13), és bár 10–13-nál még felcsillant a remény, a hajrá ismét az ellenfélnek sikerült jobban.

A magyarok az A csoportban 19.05 órától Új-Zélanddal csapnak össze, a trióból az első két csapat léphet tovább a vasárnapi rájátszásba. Ha Csirke Ferenc együttese másodszor is kikap, akkor biztosan lemarad a folytatásról.

A hatcsapatos izraeli selejtezőről három gárda utazhat a május 30. és június 4. között sorra kerülő bécsi világbajnokságra, amelyen a magyar női válogatott alanyi jogon részt vesz.

A világbajnokságról mindkét nem esetében a dobogósok jutnak majd ki a párizsi olimpia selejtezőjére.

3x3-AS KOSÁRLABDA VB-SELEJTEZŐ
A csoport, 1. forduló

Izrael–Magyarország 16–12
Később
19.05: Magyarország–Új-Zéland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik