Kosárlabda: sikeres szerbiai és szlovén túrán járt a Rátgéber Akadémia

Vágólapra másolva!
2021.11.24. 09:23
null
Fehérben a Rátgéber Akadémia játékosai
Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiú csapata: legyőzte a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubok, mint a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Vizura korosztályos együtteseit!

Korábban ilyesmi egész egyszerűen elképzelhetetlen volt. Magyar csapatok legfeljebb tanulni mehettek a szerbekhez, ha egyáltalán kaptak arra lehetőséget, hogy összemérhessék velük az erejüket. A Rátgéber Akadémia serdülőcsapata viszont jött, látott és háromszor is győzött, nem kis meglepetést okozva: előbb 70–60-ra legyőzte a Crvena Zvezdát, majd 59–54-re a Vizura, végül 74–72-re a Partizan Belgrád ellen nyert.

„Nagyszerű siker ez az akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk – mondta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgató-helyettese, Nenad Trunics. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben.”

Az akadémia serdülő fiú csapata néhány hete Szlovéniában járt, ahol szintén letette névjegyét! Három kiváló szlovén együttessel találkozott, s ugyanazt produkálta, mint most Belgrádban, mindhármat legyőzte: nyert a Rogaska, a Helios Domzale és a Cedevita Olimpija ellen is.

„Nagyon jól játszott és nagyon jó képet alakított ki magáról akadémiánk csapata Szlovéniában – értékelte akkor a látottakat a Rátgéber Akadémia mentoredzője, a szlovén szaktekintély, Janez Drvaric. – Jól összeválogatott tehetséges játékosokból áll ez a gárda, technikailag és taktikailag is képzettebbek szlovén társaiknál, ami meglepte a helyi edzőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik