Férfi kosár NB I: „Jó ritmust kaptunk el” – menetel a Szeged

Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:48
null
A Szegednél hamar kialakult a csapaton belüli jó összhang (Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette)
A sorozatban hét győzelmet arató Szeged titka, hogy játékosai nyomás nélkül kosárlabdáznak – véli Szrecsko Szekulovics, a férfi NB I-ben remekül szereplő csapat vezetőedzője. 

 

A Naturtex-SZTE-Szedeák a férfibajnokság eddigi legkülönlegesebb csapata.

Hogy miért? Mert a Tisza-partiak játszották a legtöbb meccset (15) az egész mezőnyben, az ő nevükhöz fűződik a legtöbb győzelem (11), s mert ez a csapat van jelenleg a legjobb formában, hiszen legutóbbi hét bajnokiját megnyerte. Mindez óriási meglepetésnek számít, de nem Szrecsko Szekulovics vezetőedzőnek, aki érthető módon jókedvűen és rengeteg tréfás megjegyzéssel fűszerezett mondattal mesélt együtteséről.

„Kevesen számítottak tőlünk erre a szereplésre, és azzal is viccelődtünk, hogy amikor mi nyertünk, mindig az ellenfél játszott rosszul vagy mi voltunk szerencsések   – poénkodott a szerb szakember, aki persze azt is megjegyezte, hogy egy csapat akkor jó, ha jó az edző… – No de komolyra fordítva a szót, már a nyári alapozásnál éreztük, valami jó van készülőben. Miután szerződést hosszabbítottunk és elkezdtük a keret összeállítását, azt mondtam a vezetőségnek, a lehetőségeinknek megfelelően hadd állítsam össze úgy a csapatot, ahogy én szeretném. Így is lett, sőt, a végén Govens Darrin is aláírt, vele korábban dolgoztam, és mondhatni, nagyszerű az összhang köztünk. Sokat és keményen dolgozunk, de a legfontosabb, hogy jó a viszony a kerettagok között, hamar kialakult a családias légkör az öltözőben.”

A szegediek az idényrajton simán nyertek Jászberényben, majd egy héttel később Szombathelyen már megmutatták, hogy egységes és masszív együttest alkotnak, amikor a 2019-es bajnok Falco otthonában csak kétszeri hosszabbítást követően kaptak ki. Ám az igazán nagy skalpok az év utolsó hónapjára és az új év második napjára maradtak: Govens és társai többek közt a Körmend kétszeri legyőzése után a Sopront és az Albát is megverték idegenben, s immár hétmeccses győzelmi sorozatnál tartanak, ami klubrekord az élvonalban (a korábbi NB I-es alapszakaszbeli csúcs a 2016–2017-es idényben négy siker volt egymást követően).

 „Nincs semmi különleges filozófia, jó ritmust kaptunk el, nyomás nélkül, felszabadultan játszunk az első bajnoki óta, ez a titok   – folytatta Szekulovics. – Persze abban némi szerencsénk volt, hogy a koronavírus-járvány nem kavart be nagyon a programba, akkor kerültünk karanténba, amikor egyébként is szünet volt a válogatott miatt. A városban, ahol ugye az első számú sportág a kézilabda, nagyon örülnek a sikerünknek, hatalmas pech, hogy ezt a remek sorozatot, amire nagyon büszkék vagyunk, nem láthatják élőben a drukkereink. Azt hiszem, mostani formánkkal és játékunkkal minden bizonnyal meg tudnánk tölteni az Újszegedi Sportcsarnokot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik