Férfi kosárlabda: megvan a Kaposvár új vezetőedzője

K. KUN ZOLTÁNK. KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 19:33
null
Nikola Lazics Kaposváron folytatja (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)
Megtalálta a távozó Fekete Ádám vezetőedző utódját a Kaposvári Kosárlabda Klub. Az új tréner az elmúlt években hazánkban is több helyen megforduló szerb-magyar kettős állampolgárságú Nikola Lazics lesz.

A felek megegyeztek a közös munkáról, a szerződés a bajnoki idény végéig szól.

A szakember legutóbb az NB I/B csoportos HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát készítette fel hazánkban.

Nikola Lazics edzői pályafutása Szerbiában kezdődött, 2004-ben pedig a Vojvodina vezetőedzőjeként – a klub fennállása óta először – bronzérmet szerzett a csapattal az élvonalban.

Az 58 esztendős edző a magyar élvonalban a leghosszabb ideig a ZTE kispadján ült, de a nagy rivális Falco KC Szombathely alakulatával érte el legnagyobb sikereit. A sárga-feketékkel 2009-ben a bajnoki elődöntőben csatázhatott, 2010-ben a Magyar Kupa döntőjéig vezette a vasi gárdát.

A szombathelyi évek után dolgozott a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberényi KSE vezetőedzőjeként is. Előbbieket előbb a rájátszásba vezette, majd a 2016–2017-es idényben egészen a Magyar Kupa bronzérméig meneteltek a Tisza-partiakkal. Utóbbiakkal, szintén a klub fennállásának legjobb helyezéseként, 2018-ban az ötödik helyen végzett a magyar első osztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik