Női kosár: megtervezett búcsú – elköszönt a csapatkapitány

Vágólapra másolva!
2017.10.26. 14:08
null
Fegyverneky Zsófia állandóságban példát tudott mutatni (Fotó: Földi Imre)
Visszavonul a válogatottságtól Fegyverneky Zsófia, aki 13 éven keresztül játszott a nemzeti együttesben, három Európa-bajnokságon szerepelt, s büszke mindenre, amit adott és kapott ezen időszak alatt. 

Az utánpótlással együtt 16 éven keresztül képviselhette Magyarországot a női kosárlabda-válogatottban a hátvéd, Fegyverneky Zsófia, aki a nyári Európa-bajnokságon szerepelt utoljára a nemzeti csapatban. Búcsúját nem hirtelen elhatározás szülte, már két éve érett benne a gondolat, hogy a kontinensviadal végeztével lezár egy hosszú korszakot az életében.

„Amikor Márk kisfiam világra jött 2015 februárjában, már tudtuk, hogy Romániával közösen rendezzük az Eb-t, s elgondolkodtam, miként edzek majd a szülés után. Aztán elkezdtem, és azok voltak életem legkeményebb edzései, de Béres Tímea, a válogatott csapatvezetője és a férjem is nagyon sokat segített, kellettek, hogy az Eb-felkészülést végigcsináljam” – mondta a Sopronban kosarazó hátvéd, aki immár hivatalosan is visszavonult a válogatottól.

„Márkot a születése után egyre nehezebb volt otthon hagyni, az Euroliga miatt is sokat utazom, úgyhogy erősödött a gondolat, hogy a család és a kisfiam miatt el kell engednem a válogatottat. Az idei Csehországi Eb keretet adott a válogatottbeli pályafutásomnak, ráadásul harminchárom éves vagyok, a testem is elkezdett jelezni, kisebb sérülések is elérnek, tudtam, hogy valamit el kell engednem. Új ciklus kezdődik, új kapitánnyal, így mindenkinek jó, ha most hagyom abba” – jelentette ki Fegyverneky, aki összesen 128 alkalommal szerepelt a válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik