Kosár: Bádert még győzködi a Szolnok, Vojvoda az új cséká

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 13:22
Szurkolói ankétot tartott a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata. A drukkerek megtudhatták, hogy a gárda egyik kulcsembere, az egészségügyi problémákkal küzdő Báder Márton még mindig nem döntött a folytatásról. A vezetőség részéről mindenesetre folyamatos nyomás alá helyezik.

„Folyamatosan győzködöm Báder Marcit a folytatásról, de nagyon nehezen megy – idézi Nyerges Zsolt klubelnököt a szoljon.hu. – Bádernek komoly derékfájdalmai vannak. Azt mondta, csak akkor marad a csapatban, ha úgy érzi, hogy százszázalékos állapotban tud továbbra is kosárlabdázni. Azt kértem tőle, hogy legalább ősszel, az Európa-kupa-mérkőzéseken segítse a csapatot. Az olyan center, aki az Európa-kupában is meghatározó játékos, évi négy-ötszázezer dollárba kerül. Ez nem a magyar klubok szintje. Ezért döntöttünk úgy, hogy a külső posztokat erősítjük meg inkább.”Nyerges Zsolt klubelnököt a szoljon.hu. – Bádernek komoly derékfájdalmai vannak. Azt mondta, csak akkor marad a csapatban, ha úgy érzi, hogy százszázalékos állapotban tud továbbra is kosárlabdázni. Azt kértem tőle, hogy legalább ősszel, az Európa-kupa-mérkőzéseken segítse a csapatot. Az olyan center, aki az Európa-kupában is meghatározó játékos, évi négy-ötszázezer dollárba kerül. Ez nem a magyar klubok szintje. Ezért döntöttünk úgy, hogy a külső posztokat erősítjük meg inkább.”

Immár a klub részéről is megerősítették, hogy az első számú irányítójuk a hét közepére várt Aaron Craft lesz, aki pénteken írta alá a megállapodását. Az előttünk álló szezonban a szolnoki keret tagja lesz a Sopronból érkező Milos Boriszov, Roodney Green és Dino Gregory. Tomiszlav Ivosev létszámfeletti légióssá vált, a szerb-magyar állampolgárságú magasbedobóval közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A következő idényben Vojvoda Dávid lesz a csapat kapitánya.

A szolnokiak célja a bajnokságban és a Magyar Kupában a címvédés, míg az Európa-kupában szeretnének továbbjutni a csoportkörből. Utóbbival kapcsolatos hír, hogy a szervező ULEB engedélyezte, hogy az együttes a Tiszaligeti Körcsarnokban játszhassa a hazai mérkőzéseit, ám több átalakítást – eredményjelző, világítás – is kötelezővé tett. A felújítás alatt Ausztriában és Horvátországban nemzetközi tornán vesz részt az Olaj, amely augusztus 29-én Kecskeméten játssza az első magyarországi felkészülési meccsét. Ezt követi egy nagyváradi viadal, szeptember 23–26. között pedig saját tornát rendez az Olaj.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik