Kosár: a műlábbal játszó Kovacsevics újra pályára lépett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 14:23
null
Kovacsevics újra meccset játszott
Egy 2013-as tragikus baleset után, melyben Tapodi Péter, az Uni-Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója és Fűzy Ákos vezetőedző életét követelte, amputálni kellett Natasa Kovacsevics bal lábát. Másfél évvel később egy speciális protézissel újra pályára léphetett a szerb kosaras.  

Egy hónapja beszámoltunk arról, hogy az Európai Kosárlabda-szövetség ifjúsági nagykövetének megválasztott Kovacsevics ismét edzhet, a napokban pedig már mezt is húzhatott a francia női kosárliga által a nemzetközi nőnapon rendezett Szív Bajnokai (Championnes de Coeur) elnevezésű gálán.

„Újra a pályán lenni – még ha csak egy gálameccsen is – fantasztikus érzés. Egy álmom vált valóra. Sokat edzek, de az nem ugyanaz, mintha játszanék. Remek volt újra pályára lépni, őszinte érzelmekkel – mondta Kovacsevics az európai szövetség honlapjának. – Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a sport nagyságaival játszhattam. Mindannyian jól szórakoztunk, csodás élmény volt."

„A mérkőzés neve, a Szív Bajnokai tökéletesen összefoglalja a rendezvény szellemiségét és hangulatát. Fontos üzenetet hordoz, illetve népszerűsíti a női kosárlabdát és annak értékeit."

Csak a tények kedvéért jegyezzük meg, hogy a Kovacseviccsel felálló csapat nyert 123–102-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik