Férfi kosárlabda: Hangáék Madridban túlélték a thrillert

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 15:01
null
A spanyol kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 23. fordulójában a Lamar Odommal sérülés miatt szerződést bontó Laboral Kutxa óriási izgalmak után nyert az Estudiantes Madrid otthonában, ezzel újra pozitív tartományba került Hanga Ádám klubja, és nagy lépést tett a rájátszásba jutás felé!

Az Odom mellett még Hamiltont is nélkülöző baszk alakulat sokkal tudatosabb játékkal és nagyobb hatékonysággal játszott, mint hét közben az Euroligában, s ennek köszönhetően az első három negyedben folyamatosan előnyben, néha két számjegyű fórban volt a Scariolo-legénység. A padról érkezve 15 pontot hintő David Jelinek, a szintén 15-öt szóró Fernando San Emeterio és a most a szebbik arcát mutató Thomas Heurtel (tíz pont, hét lepattanó, hat gólpassz, három szerzett labda) mind nagyon jól játszottak vendégoldalon, de a fővárosiak így is visszakapaszkodtak, és a hajrára egyenlítettek.

Szerencsére kijött, hogy melyik a tapasztaltabb gárda, és az Estudiantes nem tudott túllendülni a holtponton, így célba ért a most már 12–11-es mérlegével a megosztott hetedik helyen álló Laboral.

A csereként 18 percet kapó Hanga hat pontot, öt lepattanót, két gólpasszt, két kiharcolt faultot és három szerzett labdát jegyzett 3/2-es mezőnymutatóval (2/1 tripla) és 2/1 büntetővel.

A Laboral legközelebb pénteken 20.30-tól játszik, méghozzá az Euroligában a címvédő Olympiakosz otthonában. A bajnokságban az ugyanolyan mérlegű Cajasol Sevillával találkoznak Hanga Ádámék hazai környezetben vasárnap 18 órakor.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL BAJNOKSÁG
Estudiantes Madrid–Laboral Kutxa 84–87

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik