Férfi kosár: Hanga 11 pontja is kellett a Laboral sikeréhez

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.01.19. 14:38
A spanyol férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Hanga Ádámot csaknem 27 percre bevető Laboral Kutxa hazai pályán 92–83-as győzelmet aratott a Zaragoza ellen, így sorozatban a negyedik bajnokiját nyerte meg, s a hatodik helyet foglalja el a táblázaton. A magyar játékos 11 ponttal, három lepattanóval és egy assziszttal zárt – igaz, öt hárompontos kísérletéből ezúttal csak egy süllyedt el a gyűrűben.

A Walter Hodge-ot parkolópályára tevő Sergio Scariolo és csapata igen meggyőző, 28 pontos negyeddel kezdett, de nem tartott sokáig az előny, a csapatvédekezésben most sem remekelt a Laboral, melynek egyik vezére, Fernando San Emeterio meg is sérült, és később már csak minimális segítséget tudott nyújtani társainak visszajövetelét követően.

A 25 pontos Pleiss és a 21-et szóró Nocioni mindig akkor tudtak betalálni, amikor a hazaiaknak az leginkább fontos volt, ezen felül a harmadik etap végén a Zaragoza utolsó triplakísérletét blokkoló Hanga is értékes perceket kapott. A hajrában az argentin hármasa, illetve Ádám back door belépés utáni ziccere döntötte el a derbit, így közvetlen riválisát verve kulcsfontosságú diadalt aratott a Laboral.

A magyar légiós csereként beállva 27 percet kapott, ami a szezonbeli legtöbb vitoriai színekben honfitársunk számára, ezt 11 dobott ponttal, három lepattanóval, egy gólpasszal, egy blokkal, valamint három kiharcolt faulttal hálálta meg. A negatív oldalra csupán egy eladott labda került fel nála, mezőnyből pedig nyolc kísérletéből négy betalált (ötből egy tripla), ezen felül a büntetővonalon is járt (háromból kettő). VAL-mutatója 12, ráadásul a mérkőzést érdemben lezáró kosár is az ő nevéhez fűződött.

A másik oldalon Dobos László nem volt a mérkőzésre nevezett 12-es keretben.

A 9–7-es mérlegével már a hatodik helyen álló baszk alakulat innen már csak óriási körbeverések árán vesztheti el Király Kupa-részvételét, s ha jövő vasárnap 18.00 órától a Fuenlabradát idegenben megveri honfitársunk klubja, úgy nem kell már számolgatnia sem, de addig még pénteken 20.30 órától lesz egy Euroliga-meccse is Hangának a kétszeres címvédő Olympiakosz ellen.

A Laboral legjobb dobói: Pleiss 25, Nocioni 21/15, Hanga 11/3
A Zaragoza legjobb dobói: Rudez 16/12, Shermadini 13, Llompart 12/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik