Férfi kosár: a légiósnak mennie kell, pénzbüntetés Körmenden

Vágólapra másolva!
2013.04.09. 11:36
null
Shaw (jobbra) szerződését nem hosszabbította meg a Körmend (Fotó: Grnák László)
Az amerikai Matthew Shaw-nak mennie kell, a vezetőedző és a játékosok nem kapják meg a fizetésük egy részét – ez lett a következménye annak, hogy a Lami-Véd Körmend a bajnoki középszakaszban lejátszott eddigi hat mérkőzéséből ötöt elveszített; legutóbb hazai pályán a Pakstól 26, Székesfehérváron pedig 48 ponttal kapott ki.

Zsebe Ferenc, a Lami-Véd Körmend ügyvezetője már az Atomerőmű SE elleni 93–67-es hazai vereség után azzal igyekezett megnyugtatni a csapat kiábrándító teljesítménye nyomán felháborodott szurkolókat, hogy felfüggesztett pénzbüntetést helyezett kilátásba. A három nappal később az Alba Fehérvártól idegenben elszenvedett 91–43-as zakót követően pedig a büntetés életbe léptetéséről határozott a klubvezetés.

„Az együttes nyilvánvalóan gödörbe került, a változtatás elkerülhetetlenné vált – jelentette ki Zsebe Ferenc. – Mivel ez a játék így nem mehet tovább, a két légiós közül az egyiktől meg kellett válnunk. A klub vezetősége úgy döntött, hogy Matthew Shaw április hetedikén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg. Bár Kyle Austin teljesítményével sem vagyunk elégedettek, azért döntöttünk inkább az ő megtartása mellett, mert négyes, ötös poszton is bevethető, sokoldalú kosaras, akivel – megfelelő további játéka esetén – hosszabb távon is számolnánk."

Arra a felvetésre, hogy a bejelentés úgy hangzik, mintha a légiósokat tették volna meg bűnbaknak, az ügyvezető hozzátette, a kis költségvetésű klubok nehezen találnak jó külföldit, a kiválasztásuk szinte lutri, a nagy büdzséjű egyesületek merítési lehetősége bővebb a játékospiacon, s döntéseikben kisebb a rizikó.

„Azt viszont ezúton is szeretném leszögezni, hogy a csapat teljesítményének visszaesése nem vezethető vissza anyagi okokra – folytatta Zsebe. – A játékosok és a stáb tagjai minden hónapban időben megkapták a fizetésüket, semmilyen tartozásunk nincs. Ezért is elfogadhatatlan, hogy ilyen lélektelen játékot nyújtanak. Az eddig mutatottnál a mindössze két légióssal felálló Körmend nagyobb játékerőt képvisel. A Pakstól elszenvedett megalázó vereség után kilátásba helyezett, akkor még felfüggesztett pénzbüntetést kedden érvénybe léptette a klub, az edző és a játékosok nem kapják meg fizetésük egy részét. A hátralévő mérkőzéseken pedig a magyar játékosok is bizonyíthatják, méltóak-e arra, hogy a következő szezonban is viseljék a Körmend mezét."

Miként a klub közleményéből kiderül, a játékosok mellett a vezetőedző, Hencsey Tamás is pénzbüntetésben részesül.

„A vezetőkkel közösen döntöttünk róla, hogy nem hosszabbítjuk meg Shaw szerződését, a pénzbüntetést pedig természetesen vállaljuk – mondta Hencsey. – A játékosok is, én is, elvégre az edző a csapat tagja. Korábban is hangsúlyoztam, ez nemcsak akkor az én csapatom, ha sikeres, hanem kudarc esetén is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik