Kosár: Somogyi alig játszott, Hanga remekelt, Lóránték nyertek

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.24. 21:37
A Lóránt Pétert foglalkoztató Virtus Roma férfi kosárlabda-csapata idegenben 66–64-re legyőzte a Juve Casertát az olasz bajnokságban. A Mansera ezzel szemben kikapott a spanyol pontvadászatban, annak ellenére, hogy Hanga Ádám remekül játszott. Somogyi Gergely alig jutott szóhoz a Leyma Natura Corunában.

Lóránt Péter és csapata, a Virtus Roma akadozó játékkal, nagy küzdelemben nyert fontos mérkőzést a Juve Caserta vendégeként az olasz bajnokságban.Lóránt Péter és csapata, a Virtus Roma akadozó játékkal, nagy küzdelemben nyert fontos mérkőzést a Juve Caserta vendégeként az olasz bajnokságban.

A magyar kosaras csereként pályára lépve összesen 13 percet volt játékban, 3 pontot, 4 lepattanót (3 támadó) és egy gólpasszt szerzett, mezőnyből 6 alkalommal próbálkozhatott dobással, de csak 1 kísérlete volt sikeres, igaz, az a dobás a triplavonalon túlról érkezett (2-ből 1 távolról).

Kritikus meccset veszített el Hanga Ádám csapata, a Manresa a spanyol bajnokságban a Joventut Badalona ellen, hazai környezetben. Öröm az ürömben, hogy honfitársunknak nagyon ment a játék, hasznos és produktív is volt egyszerre.

Hanga kezdőként kapott bizalmat Jaume Ponsarnau mestertől, amit 15 dobott ponttal, 5 lepattanóval, 5 gólpasszal valamint 2 dobásblokkolással és 5 kiharcolt faulttal hálált meg 29 játékperce alatt.

A magyar játékos mezőnyből 11 alkalommal kísérletezhetett, s 5-ször talált be, a triplavonalon túlról 2-ből 1-es mutatót hozott össze. A büntetővonalról 6-ból 4 dobása jutott a gyűrűbe, a negatív oldalon pedig 3 eladott labda szerepelt nála a 88–92-re elveszített találkozón. Hanga 15-ös VAL-mutatója a második legjobb volt „házon belül" az extrát játszó, 34 pontot szóró, s 35-ös indexet elérő Troy DeVries mögött.

Somogyi Gergely kevés játéklehetőséget kapott spanyol másodosztályú klubjában, a Leyma Natura Corunában, amely simán kikapott a bajnokság első helyezettjétől, az Andorrától.

A magyar center csereként játszva összesen 3:27 percet töltött a pályán, ami alatt egy lepattanó és egy dobásblokkolás került fel a neve mellé az 57–71-es vendéggyőzelemmel záruló találkozón, dobáskísérlete nem volt.

A Coruna ezzel a vereségével már csak 7–12-es mutatót tudhat magáénak, ezzel pedig a 12. helyen ragadt a 14 csapatos bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik