Negyedik győzelmére tör a magyar hölgykoszorú

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 15:45
Már csak Bulgáriát kell legyőznie a magyar női kosárlabda-válogatottnak Sopronban, és nagy lépéssel kerül közelebb végcélja, a lengyelországi Európa-bajnokság felé. Ha Székely Norbert egyelőre veretlen együttese nyer kedden, akkor utána Olaszországgal vagy Németországgal küzdhet meg két mérkőzésen az Eb-részvételért.

„A bolgárok legyőzésével egy részfeladatot teljesíthetünk, de utána még keményebb párharc vár ránk" – utalt Fegyverneky Zsófia, a soproni selejtező első három mérkőzését megnyerő magyarok csapatkapitánya a lengyelországi döntőig vezető út hosszúságára.

Bulgária ellen is szükség lesz Fegyverneky Zsófia

(balra) pontjaira (Fotó: Fuszek Gábor)
Bulgária ellen is szükség lesz Fegyverneky Zsófia (balra) pontjaira (Fotó: Fuszek Gábor)

A bolgárok tavaly oda-vissza legyőzték a magyar válogatottat a selejtezők során, ám Fegyverneky úgy véli, a rossz emlékek nem lehetnek hatással a mieink játékára, annál is inkább, mert csapatunk jócskán átalakult azóta.

„A mi válogatottunk azóta teljesen más lett – mondta Fegyverneky a Nemzeti Sportnak – Több az olyan játékos, akinek van nemzetközi tapasztalata és tud segíteni a nehéz pillanatokban. A védekezésünk pedig összeállt, ez lehet a döntő a keddi mérkőzésen is. Úgy láttam, a bolgárok inkább a támadójátékban jeleskednek, de remélem, nekünk kemény, fegyelmezett védekezéssel sikerül megnehezíteni a dolgukat."

Fegyverneky szerint az amerikai származású Donneka Hodges az ellenfél legserősebb „fegyvere”, ő bármikor képes húsz-huszonöt pontot szórni, így a semlegesítése kulcsfontosságú lesz.

Rajta kívül a center Jaklin Zlatanova lehet még veszélyes – véli a csapatkapitány.

Nehezítette a felkészülést Horti Dóra bokasérülése. A soproni center az ukránok elleni mérkőzésen ért rosszul talajt, és Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a játéka erősen kétséges. Horti ugyanakkor kijelentette: lehet bármekkora a fájdalom, játszani fog.

„Keddi ellenfelünk legjobbján, Donneka Hodgeson fontos lesz a jó védekezés, de az sem baj, ha a hátvéd dob huszonöt pontot; ebben az esetben a többieket együttesen harminc körül kell tartanunk – vélekedett Székely Norbert. – A felkészülésünket úgy építettük fel, hogy Ukrajna és Bulgária ellen kerüljünk jó formába, remélem, hogy kedden is sikerül előrelépnünk játékban, és továbbjutunk a csoportból."

A PROGRAM
JÚNIUS 3. (PÉNTEK)
Magyarország–Hollandia 68–39
Bulgária–Finnország 57–61
JÚNIUS 4. (SZOMBAT)
Magyarország–Finnország 65–51
Ukrajna–Bulgária 68–70
JÚNIUS 5. (VASÁRNAP)
Magyarország–Ukrajna 68–56
Hollandia–Finnország 83–80
JÚNIUS 7. (KEDD)
Magyarország–Bulgária 18 (tv: Sport 2, élő)
Ukrajna–Hollandia 20.15
JÚNIUS 8. (SZERDA)
Finnország–Ukrajna 18
Hollandia–Bulgária 20.15
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország33201–1466
2. Finnország312192–2054
3. Bulgária211127–1293
4. Hollandia211122–1483
5. Ukrajna22124–1382
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik