Kosárlabda: Watson nyílt levélben vádol, a ZTE közleményben védekezik

Vágólapra másolva!
2010.10.20. 10:27
Az egyik vezető európai kosárlabdaportálon közzétették Calvin Watson, a Zalakerámia-ZTE KK korábbi amerikai játékosa levelét. A 25 éves bedobó, aki az előző idényben bajnokságot és Magyar Kupát nyert a zalaiakkal, valamint az évad legjobb légiósának is megválasztották, arra hívja fel a játékosok és ügynökségek figyelmét, hogy a jövőben gondosan válasszanak klubot, mert a ZTE az eredményesség után ígért pénzzel a mai napig tartozik neki.

Watson hangsúlyozza, szerződésében benne foglaltatott, hogy bizonyos célok elérése esetén mennyi juttatás jár neki, ám a klub továbbra sem fizette ki őt. Az ügy azért is kínos, mert a levél tartalma nemcsak a zalaiak, hanem az egész magyar kosárlaba-társadalom megítélését negatívan befolyásolhatja. A Nemzeti Sport megkereste a ZTE sportigazgatóját, Bodrogi Csabát, aki elmondta, nem kíván nyilatkozni, s arra kért bennünket, hogy a honlapjukon megjelent közleményt használjuk fel.

„Különböző sajtóorgánumokban megjelent a hír, amely szerint a klub nem fizette ki maradéktalanul Calvin Watson járandóságát. Ez annyiban fedi a valóságot, hogy a sportoló részére – a klubnál eltöltött két szezon alatt – a havi járandóságai mellett a Magyar Kupa-győzelem után járó prémium hiánytalanul kifizetésre került. Való igaz, hogy a bajnoki aranyéremhez kapcsolódó extra bónusz egy részét a klub nem tudta teljesíteni. Megértjük a játékos álláspontját – bár szeretnénk megjegyezni, hogy az első évében, három hónapos sérülésekor a klub kitartott mellette, és teljes mértékű díjazásban részesült –, azonban a gazdasági válság okozta nehézségek miatt a szponzori pénzek beérkezése időbeli csúszást szenved. A klub valamennyi fennálló tartozásának kiegyenlítésére jelentős erőfeszítéseket tesz, amelyek várhatóan rövid időn belül eredményre vezetnek. Ezen körülmények nem befolyásolják a csapat teljesítményét, eredményes szereplését. Kitűzött célunk továbbra is a biztos bejutás a rájátszásba, és ott a minél jobb eredmény elérése.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik