Az FTC egykori bajnokcsapatának edzője kicsit visszavesz a tempóból

Vágólapra másolva!
2008.10.20. 15:50
A magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé beválasztott Diósdi Deák Éva, a BSE 150-szeres válogatott egykori legendája ült szombaton Szekszárdon a Vasas-Csata női csapatának kispadján. Az eddigi szakvezető, Tursics Sándor szerint részben tudatos, részben kényszerű váltás történt.
Tursics Sándornak kicsit lassítania kell
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Tursics Sándornak kicsit lassítania kell
Tursics Sándornak kicsit lassítania kell
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Tursics Sándornak kicsit lassítania kell

A 62 éves szakembernek a szívével akadt problémája; mint elmondta, a minap a normális ötven-hatvanról százötvenre szaladt fel a pulzusa, így csapata mérkőzése helyett a kardiológián kötött ki.

„Rákötöttek egy műszerre, amely huszonnégy órán át mérte az adataimat – nyilatkozta Tursics Sándor a Nemzeti Sportnak. – Az eredmény várhatóan kedden lesz meg, s akkor derül ki a folytatás. Kicsit lassítanom kell, az szinte bizonyos, hiszen már ahhoz a korosztályhoz tartozom, amely nemigen mondhatja azt: miénk a jövő.”

A Ferencváros női kosárcsapatával 1997-ben bajnokságot nyerő mester azonban nem fél attól, hogy háttérbe vonulása után rossz kezekbe kerül a szakmai munka.

„Mi a Csata DSE keretében fiatalokat tanítunk a kosárlabdázás mesterségére, az NB I-ben pedig a Vasassal összefogva, az Euroleasing támogatásával szerepelünk. A képzés azonban nemcsak a játékosokra, hanem a DSE-nél dolgozó edzőkre is vonatkozik. Legutóbb Diósdi Deák Éva, illetve a feleségem, Iván Krisztina szerezte meg az élvonalbeli trénerkedéshez szükséges licencet. S most eljött az idő, hogy egy nálam jóval fiatalabb, tehetséges kolléga, Diósdi Deák Éva kipróbálja, milyen is folyamatosan hendikeppel versenyezni.”

Utóbbi félmondatot Tursics azzal magyarázta, hogy utánpótláskorú játékosaikkal szinte mindig úgy lépnek pályára a rutinos, légiósokat is felvonultató csapatok ellen, hogy tudják, vereséget szenvednek majd.

„Nem mondom, szép dolog egy százméteres síkfutóversenyen rendre száznegyven métert futni, ám egy idő után unalmassá válik, hogy az ember hiába edz keményen, folyvást hátul kullog” – mondta ezzel kapcsolatban a szakember.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik