Az MKOSZ a bajnokság folytatására kérte a soproniak ügyvezetőjét

Vágólapra másolva!
2008.10.10. 18:38
A mai napon megállapodás jött létre az NB I-es kosárlabda játékvezetők és a női csapatok között az idei bajnokságban a játékvezetők közreműködésének feltételeiről, így a szombati 4. fordulóban már hivatásos játékvezetők fújják a sípot – adta hírül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az MKOSZ továbbá egy nyílt levelet is közreadott, melyben reagál a bajnokság félbehagyásával fenyegetőző soproniak csütörtökön megjelent közleményére.
A játékvezetők pályára lépnek szombaton, a Sopron nem biztos
Fotó: NS Archív
A játékvezetők pályára lépnek szombaton, a Sopron nem biztos
A játékvezetők pályára lépnek szombaton, a Sopron nem biztos
Fotó: NS Archív
A játékvezetők pályára lépnek szombaton, a Sopron nem biztos

Mint ismeretes, a játékvezetők szeptember elején az MKOSZ-hez négy fő témakörből álló követelési csomagot nyújtottak be a játékvezetők (játékvezetők biztonsága, játékvezetők jogállása és képviselete, az oktatás-ellenőrzés-képzés szakmai egységének visszaállítása, díjak és költségtérítések), melyek teljesülését az idei bajnokságban való közreműködésük feltételéül szabták.

Az MKOSZ főtitkára, a női csapatok és a játékvezetők több tárgyalási fordulón keresztül egyeztettek, végül 2008. október 10-én képviselőik útján ismételten tárgyalóasztalhoz ültek, ahol – kölcsönösen meghozott kompromisszumok után – megállapodtak egymással, amelyben az elkövetkezendő 5 bajnoki évre vonatkozóan rögzítették a játékvezetői működés feltételeit.

Ennek megfelelően a játékvezetők vállalják a mérkőzések levezetését, illetve a női csapatok magukra nézve kötelezően elfogadják a megállapodás szerint elfogadottakat.

A játékvezetők-ügye tehát lezárult, nem úgy Krivacsevics Tijana három hónapja húzódó átigazolási históriája, mely kapcsán az MKB-Eurolesaing Sopron ügyvezetője, Török Zoltán csütörtökön bojkottal fenyegette meg a szövetséget: amennyiben szombatig nem születik jogerős döntés, úgy a 4. fordulóban nem lép pályára a bajnoki címvédő.

A szövetség pénteken nyílt levél formájában válaszolt a soproniak bejelentésére. A Dr. Sterbenz Tamás, MKOSZ főtitkár nevével jegyzett levélben az áll, hogy a szövetség mindent megtett a lehető leggyorsabb ügyintézés és döntéshozás érdekében, és szeptember 26-án jogerős és végrehajtható döntést hozott, ezért kéri a címvédő soproniakat a bajnokság folytatására.

„Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok 20.pontja, a Versenyszabályok 24. pontja, valamint a női NB I. A csoport Versenykiírásának 23. paragrafusa alapján súlyos következményekkel járhat, amennyiben egy csapat a versenyt rendező szerv engedélye nélkül marad távol egy bajnoki mérkőzéstől. Kérem a fentiek alapján, hogy az MKB Euroleasing Sopron csapatának részvételét az MKOSZ rendezvényein biztosítani szíveskedjen!” – zárul a szövetség Török Zoltánnak címzett nyílt levele.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik