A Celtics edzője, Rivers nemrég elhunyt édesapjának ajánlja a sikert

Vágólapra másolva!
2008.06.18. 12:09
Hatalmas sikert aratott a Celtics magyar idő szerint szerda hajnalban. Megszerezte negyedik győzelmét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében a Lakers ellen, így 22 év után ünnepelhetett újra bajnoki sikert a bostoni közönség.
Doc Rivers és játékosai ekkor már tudták, megvan a bajnoki cím!
Fotó: Reuters
Doc Rivers és játékosai ekkor már tudták, megvan a bajnoki cím!
Doc Rivers és játékosai ekkor már tudták, megvan a bajnoki cím!
Fotó: Reuters
Doc Rivers és játékosai ekkor már tudták, megvan a bajnoki cím!

Glenn „Doc” Rivers, a Celtics edzőjének édesapja sajnos nem élhette meg fia nagyszerű sikerét. A Bostont négy éve irányító mester a győzelem után az idény közben elhunyt édesapjára gondolt először.

„Az első gondolatom az volt, hogy mit mondana édesapám, ha még velünk lenne. Hogy őszinte legyek nevetni kezdtem, mert aki ismerte apámat tudja, azt kérdezte volna, hogy mire vártam annyira, csak idő kérdése volt a bajnoki cím megnyerése” – mondta Rivers a találkozó után.

A finálé legértékesebb játékosának választott Paul Pierce a nagy elődökről emlékezett meg a bravúr után.

„Nagyon sokat jelent számunkra ez a győzelem, hiszen olyan fantasztikus kosárlabdázók nyomába léptünk, mint John Havlicek vagy Bill Russel” – mondta Pierce.

„Ezek a srácok alapozták meg a Celtics sikereit. Nagyszerű bajnoki győzelmeket szereztek, és most már én is a részese vagyok a Boston fantasztikus történelmének” – tette hozzá boldogan.

A Lakers klasszisa, az alapszakasz legjobbjának választott Kobe Bryant szomorúan, de elismerően beszélt csapata legyőzőjéről.

„Egyértelműen a Celticsé volt a legjobb védelem a rájátszásban. Pályafutásom során láttam már néhány nagyon erős védelemmel rendelkező csapatot, és már a Boston is ezek közé tartozik” – mondta elismerően Bryant.

„A célom az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot, nem pedig az MVP-cím megszerzése. Bajnoki aranyat szerettem volna ünnepelni” – tette hozzá szomorúan a kiváló játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik