Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Detroit New Yorkban

Vágólapra másolva!
2008.01.14. 08:50
Hat mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 72. játéknapján. Öt helyszínen hazai siker született, egyedül a New Orleans tudott vendégként nyerni a Houston ellen. Sorozatban hatodik meccsét nyerte a Lakers.
David Lee-t próbálja szerelni Rasheed Wallace
Reuters
David Lee-t próbálja szerelni Rasheed Wallace
David Lee-t próbálja szerelni Rasheed Wallace
Reuters
David Lee-t próbálja szerelni Rasheed Wallace

A Detroit Pistons együttese a négy mérkőzésből álló idegenbeli „túrájának” a végére érkezett, az utolsó mérkőzésen New Yorkban kellett pályára lépniük McDyesséknek.

Ez a mérkőzés azonban távolról sem úgy zajlott le, ahogy azt a vendégjátékosok elképzelték. A Knicks végig jobban játszott, a Pistons játékosai pedig pocsékul, mindössze 30,7 százalékos pontossággal dobtak kosárra.

A Detroitnak a végén egy Amir Johnson-triplára is szükségük volt, hogy meg ne döntsék a legkevesebb dobott ponttal tartott rekordjukat.

Kobe Bryant vezérletével nagy csatában verte a Lakers a Memphist. A hazaiak kiválósága 37 ponttal segítette csapatát, de a kaliforniaiak elvesztették Andrew Bynumot, aki megsérült. Bár a vizsgálatok nem állapítottak meg törést, a center kénytelen lesz kihagyni a Seattle elleni mérkőzést.

A Lakers sorozatban hatodik győzelmét aratta.

Hiába vezetett 17 ponttal is az Indiana, vesztesként volt kénytelen elhagyni a Golden State Warriors csarnokát. Monta Ellis 29, Baron Davis pedig 27 ponttal zárt.

Kétszeri hosszabbítás döntött Torontóban, ahol a Raptors diadalmaskodott a Portland ellen. A győzelemben kulcsszerepet játszott Chris Bosh, aki 38 ponttal zárt, ezek közül hatot a hosszabbítás második felvonásában szerzett. A vendégeknél Brandon Roy remekelt, de 34 pontja ellenére is kikapott a Trail Blazers.

Megszakította a Chicago elleni rossz sorozatát az Atlanta, amely 2004 áprilisa óta nem tudta legyőzni a Bullst. Most azonban sikerült, Joe Johnson 37 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A játéknap egyetlen idegenbeli sikere a New Orleans nevéhez fűződik, a Hornets a Houston öt győzelemből álló sorozatát szakította meg.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 72. JÁTÉKNAP
New York Knicks Detroit Pistons 89-65
Golden State Warriors Indiana Pacers 106-101
Los Angeles Lakers Memphis Grizzlies 100-99
Toronto Raptors Portland Trail Blazers 116-109 – kétszeri h. u.
Atlanta Hawks Chicago Bulls 105-84
Houston Rockets New Orleans Hornets 82-87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik