Idegenben nyert a Panathinaikosz, a Roma a Real Madridot is elkapta

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 22:27
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában, a C csoportban listavezető Panathinaikosz idegenbeli győzelemmel feledtette az előző körbeli, Rómában elszenvedett kisiklást. A görög gárda a nyolcadik vereségét begyűjtő német Brose Baskets otthonában tudott győzni tizennégy ponttal. A csoportban fontos mérkőzést nyert Törökországban a Barcelona, amely vendéglátóját, a Fenerbahce Ulker egyletét hét ponttal verte.
A B csoportban első helyen álló spanyol Unicaja hetedik győzelmét aratta: ezúttal Zágrábban verték 14 ponttal a házigazda Cibonát
A B csoportban első helyen álló spanyol Unicaja hetedik győzelmét aratta: ezúttal Zágrábban verték 14 ponttal a házigazda Cibonát
A B csoportban első helyen álló spanyol Unicaja hetedik győzelmét aratta: ezúttal Zágrábban verték 14 ponttal a házigazda Cibonát
A B csoportban első helyen álló spanyol Unicaja hetedik győzelmét aratta: ezúttal Zágrábban verték 14 ponttal a házigazda Cibonát

A Real Madrid ahhoz a Lottomatica Roma csapatához látogatott, amely legutóbb meglepetésre elkapta a listavezetőt és mint ilyen, lendületben lévő csapattól, még esélytelenként is minden kitelik. Főként hazai pályán.

A jobb erőkből álló Real Madrid kezdte higgadtabban a találkozót, és húzott el a pontokat szerényen gyűjtögető házigazdákkal szemben. Az első negyed végén egy időkérést követően éledtek a hazaiak és az olasz remények: tízpontos hátrányt kiegyenlítve nyílttá tudták tenni a mérkőzést. Az addig biztoskezű madridiak egyre jobban elbizonytalanodtak, támadásban sokat rontottak: dobást és technikai hibát felváltva vétettek.

A következő negyedben a védekezés volt a főszerep mindkét csapat részéről. Így a második felvonásban tíz ponttal esett kevesebb, mint az elsőben, és a hazaiak a nagyszünetre kétpontos előnnyel vonulhattak.

Sokáig őrizte nem túl megnyugtató előnyét a Roma, de a harmadik negyed hajrájában a Madrid feljött és a záró rész előtt el is húzott négy ponttal. Ehhez az előnyhöz Mumbrú rakott hozzá kezdésként egy triplát, de a házigazdák csak nem adták fel és még a vezetést is átvették (58-56).

Fél perc volt hátra a találkozóból, minimális, egypontos volt a különbség a két gárda között, mintha mi sem történt volna az azt megelőző 39:30 percben (65-64).

A egypontos előny magáénak tudó Roma azonban helyzeti előnyben is volt, hiszen náluk volt a labda, ők támadhattak. Érthetően nem kapkodtak, majd Rayt faultolták a palánk alatt a spanyolok, a sértett keze pedig nem remegett meg (67-64).

Kevesebb, mint tizenöt másodperce maradt a Real Madridnak, hogy hárompontos hátrányát kiegyenlítse. Bullock kinti kísérlete azonban lejött a gyűrű pereméről, a lepattanó pedig a hazaiaké lett, akik egy gyors kontrával és egy zsákolással zártak.

Az A csoportban rangadót rendeztek, hiszen a forduló előtt első helyen álló CSZKA Moszkva a tabellán második olasz Montepaschi Siena vendégeként lépett pályára és nyert igen szűken, három ponttal.

Az orosz együttes tovább növelte előnyét riválisaival szemben, míg az olasz csapatot beérte az olasz Bolognát idegenben 16 ponttal verő spanyol Tau Ceramica. A csoportutolsó lengyel Prokom Trefl Sopot nyolcadik vereségét is elszenvedte, ezúttal hazai pályán kaptak ki a litván Zalgiristól öt ponttal.

A B csoportban első helyen álló spanyol Unicaja hetedik győzelmét aratta, míg a második és harmadik csatáját a litván Lietuvos Rytas idegenben öt ponttal nyerte az izraeli Maccabi Elite otthonában.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ:

A CSOPORT:
Olympiakosz Union Olimpija 113-80
Siena CSZKA Moszkva 66-69
Prokom Trefl Sopot Zalgiris 80-85
Bologna Tau Ceramica 69-85

B CSOPORT:
Arisz Le Mans 93-74
Armani Jeans Efes Pilsen 73-76
Cibona Unicaja 62-76
Maccabi Elite Lietuvos Rytas 82-87

C CSOPORT:
Chorale Roanne Brose Baskets 84-81
Lottomatica Roma Panathinaikosz 85-67
AXA FC Barcelona Partizan Igokea 95-69
Real Madrid Fenerbahce Ulker 87-77
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik