Fekete nap a hazaiaknak, mindhárom meccsen vendégsiker született

Vágólapra másolva!
2007.11.02. 07:53
Nem termett babér a hazai csapatoknak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) harmadik játéknapján, hiszen mindhárom találkozón a vendégcsapat diadalmaskodott. A Houston Rockets gárdájában a 47 pontig jutó Tracy McGrady, a Detroit Pistonsban pedig a 34-ig jutó Tayshaun Prince remekelt.
Tracy McGrady (balra) 47 ponttal zárt
Reuters
Tracy McGrady (balra) 47 ponttal zárt
Tracy McGrady (balra) 47 ponttal zárt
Reuters
Tracy McGrady (balra) 47 ponttal zárt

Miamiban a hazai Heat és a vendég Pistons is első meccsére készülődött a szezonban. Előbbi csapatban nem lehetett ott Dwyane Wade, aki a szezon előtt térd- és vállműtéten esett, utóbbi gárdában pedig Richard Hamilton családi okok miatt hagyta ki a meccset.

Wade távollétében Shaquille O’Nealre várt volna a pontszerzés, de őt nagyon jól kikapcsolták a játékból a detroitiak. Ezt jól mutatja az a tény is, hogy a meccs alatt mindössze hat dobásra és kilenc pontra futotta Shaq erejéből, az első félidőben eredménytelen maradt.

Nem fogta vissza magát azonban Tayshaun Prince, aki 34 pontjával egyéni csúcsot ért el, tizenkét lepattanójával pedig egy másik rekordját beállította. A Pistons végül tizenegy ponttal nyert, még annak ellenére is, hogy mindössze 39 százalékkal dobott mezőnyből.

Az első negyedben még a Utah Jazz játszott jobban, utána azonban belelendült a Houston, és nem is adta ki a kezéből a győzelmet. A Rocketsnek ez volt a második sikere az új edző, Rick Adelman irányítása alatt, és a győzelmek értékét növeli, hogy mindkét esetben idegenben érték el a sikert.

A diadalban fontos szerepet játszott Tracy McGrady, aki 47 ponttal zárta a találkozót. A Jazznél hiába igyekezett Carlos Boozer, 30 pontja és 16 lepattanója ellenére sem kerülhette el csapata a vereséget.

Nem indult jól a hazai bemutatkozása a Seattle gárdájának, a SuperSonics ugyanis hét ponttal kikapott a Phoenixtől. Pedig a hazai gárda sokáig győzelemre állt, a harmadik negyed végén kilenc pont előnye is volt, ám ezt sikerült eladni.

A Suns részéről jól játszott Amare Stoudemire, aki egy hónappal ezelőtti térdműtéte után teljesen felépült, és 23 ponttal, valamint 11 lepattanóval segítette csapatát. Hazai részről hiába játszott jól, és szerzett 27 pontot Kevin Durant, a Seattle második vereségét is elszenvedte.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 3. JÁTÉKNAP
Miami Heat Detroit Pistons 80-91
Utah Jazz Houston Rockets 95-106
Seattle SuperSonics Phoenix Suns 99-106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik