Végzetes ramat gani csapás, szombaton eldől, kell-e pótvizsgázni

Vágólapra másolva!
2007.09.13. 19:48
Nyerni ment Izraelbe, a ramat gani pótselejtezőre a Bencze Tamás vezette női kosárlabda-válogatott, mégis csúfos kudarc lett a vége. A huszonkét pontos vereséggel elúszott a csoportelsőség és az Eb-kvalifikáció reménye, sőt jelen állás szerint a papírforma azt ígéri, hogy harmadik helyen zárjuk a csoportot. Akkor pedig jöhet a kínos pótvizsga, a tét pedig az A-divíziós tagság megőrzése.
Az olimpiai kvalifikáció már oda, az A-divíziós tagság még veszélyben
Az olimpiai kvalifikáció már oda, az A-divíziós tagság még veszélyben
Az olimpiai kvalifikáció már oda, az A-divíziós tagság még veszélyben
Az olimpiai kvalifikáció már oda, az A-divíziós tagság még veszélyben

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a férfiválogatottnak az A-divíziós tagság megőrzését, a női együttesnek pedig az olimpiai kvalifikációt tűzte ki célul. Sztojan Ivkovics társulata teljesítette kötelességét, Bencze Tamás csapata viszont messze elmaradt a várakozásoktól.
Ahhoz, ugyanis ki kellett volna jutni a kontinensviadalra, ott pedig eredményesen szerepelni. Az Eb-ről a döntő részvevői automatikusan kijutnak, a harmadik-hatodik helyezettek pedig a világkvalifikációs tornán válthatják meg a repülőjegyet a kínai fővárosba.

Kellemetlen meglepetésre Bulgáriában vereséggel rajtoltak a mieink, de utána az izraelieket, és a bolgárokat is legyőztük itthon. Így a kezünkben volt a sorsunk, Izraelben megkímélhettük volna magunkat a további izgalmaktól, egy idegenbeli sikerrel bebiztosítva a csoportgyőzelmet.

Csakhogy a ramat gani mérkőzés forgatókönyve nem a magyar válogatottról szólt, a négyszer tízpercnyi szenvedésnek 82-60-as hazai siker lett a vége. Két győzelem mellett két vereség a mérleg, ez pedig teljes körbeverés esetén nem sok jóval kecsegtet.

A második hely akkor lehet, meg, ha a szombati Bulgária-Izrael találkozón a házigazdák legalább 23 ponttal jobbnak bizonyulnak, vagy pedig a vendégek győznek. Erre pedig valljuk be, nem sok esély van.

A realitás kis különbségű bolgár sikert ígér. Akkor pedig már elkerülhetetlenné válik a korábban elképzelhetetlen, olimpiai kvalifikáció helyett az A-divíziós tagság a tét. Szégyen, gyalázat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik