Szépített a Baron Davis vezényelte Golden State Warriors

Vágólapra másolva!
2007.05.12. 08:50
Két idegenbeli vereség után hazai környezetben szépített a Golden State Warriors a Utah Jazz elleni főcsoport-elődöntőben, nyugaton, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A vendéglátók nyerőembere Baron Davis volt, aki 32 ponttal nemcsak csapata, hanem a mezőny legeredményesebb játékosa is lett.
Baron Davis (fehérben) parádézott
Reuters
Baron Davis (fehérben) parádézott
Baron Davis (fehérben) parádézott
Reuters
Baron Davis (fehérben) parádézott

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Warriorsnak a két idegenben elvesztett csata után nem maradt túl sok ideje a sebei nyalogatására, hiszen magyar idő szerint szombat hajnalban hazai környezetben a szépítés reményében csapott össze a feldobás előtt összesítésben 2-0-ra vezető Utah Jazzel.

Parádésan kezdett a vendéglátó, amely az első játékrészben elképesztő playoff-rekordot állított be, az első és a második etap során összesen 11hárompontos-dobás talált utat a Salt Lake City-i alakulat gyűrűjébe.

A kifejezetten gyengén, ritmustalanul kosárlabdázó Utah az első tizenkét percben még állt a sarat, a második felvonásban viszont összeomlott.

Ez a negyed meg is határozta a mérkőzés végkimenetelét, mivel a Warriors 40 pontjára csupán 22-vel válaszolt a látogató, így a nagyszünetben 70-49 állt az eredményjelzőn.

Az Oracle Arénát zsúfolásig megtöltő 21 ezer néző alig várta a folytatást, az oaklandi hívek érezték, hogy Dallas-verő kedvenceik a térfélcsere után nem engedik ki a magabiztos előnyt.

Ez így is lett, a harmadik negyedben ugyan tett egy kísérletet a felzárkózásra a vendéggárda, ám a záró felvonásra így is megmaradt 19 pont a két csapat közti különbségből (104-85).

A Golden State védekezésben és támadásban egyaránt lepipálta riválisát, baron Davis remekül irányított, 32 pontja mellett 9 gólpasszt jegyzett, Andris Biedrins pedig dupla-dupláig jutott.

A 21 éves lett center ugyanannyi lepattanót szedett le, mint amennyi pontot szerzett, 13-at.

Jason Richardson sem állt meg 25 egységig, kilenc tripla-kísérletéből öt be is ment.

Az említetteken kívül pedig Al Harrington, Mickael Pietrus és Monta Ellis is eljutott kétszámjegyű dobott pontig.

A demoralizáló vereség után két napja van a Jazznek, hogy rendezze a sorokat, folytatás közép-európai idő szerint hétfőre virradóra.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS, NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Golden State Warriors - Utah Jazz 125-105 (30-27, 40-22, 34-36, 21-20)
A párharc állása: 2-1 a Utah Jazz javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik