Suns: veszélyben Barkleyék 14 éves rekordja

Vágólapra másolva!
2006.12.14. 10:40
Sorozatban a tizenkettedik mérkőzését nyerte meg a Phoenix az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), az arizonai együttest a címvédő Miami sem tudta megállítani. A 42. játéknapon Carmelo Anthony (Denver) volt a legeredményesebb játékos, csapata mégis 29 pontos vereséget szenvedett a Washingtontól.
Shawn Marion zsákolása. A Phoenix csatára 14 mezőnykísérletéből tíz pontos volt, három triplát emelt rá, ebből kettő a gyűrűbe hulott
Reuters
Shawn Marion zsákolása. A Phoenix csatára 14 mezőnykísérletéből tíz pontos volt, három triplát emelt rá, ebből kettő a gyűrűbe hulott
Shawn Marion zsákolása. A Phoenix csatára 14 mezőnykísérletéből tíz pontos volt, három triplát emelt rá, ebből kettő a gyűrűbe hulott
Reuters
Shawn Marion zsákolása. A Phoenix csatára 14 mezőnykísérletéből tíz pontos volt, három triplát emelt rá, ebből kettő a gyűrűbe hulott
Tizennégy esztendő óta nem produkált a mostanihoz hasonló győzelmi sorozatot a Phoenix az NBA-ben, a Sunsnak a Miami elleni 99-89-es diadala volt a 12. egymás után.

A sivatagi együttes 1992-ben – többek között Charles Barkleyval a "fedélzeten" – 14 meccses szériát tudott felmutatni. Akkor a gárda 62 alapszakasz-meccset nyert meg, majd a szezon végén bejutott a fináléba is, és csak a Michael Jordan-vezette Chicago Bulls tudta megállítani.

A címvédő floridai együttesnél ezúttal Shaquille O'Neal – akinek kedden kiműtötték két bölcsességfogát – mellett Dwyane Wade sem játszott, nem csoda hát, ha a Heat nem bírt a Sunsszal.

A Phoenix 48 százalékos pontosságal dobta a mezőnykosarakat, míg a Heatnél minden tíz kísérletből csak négy volt jó. Beszédesebb adat a hárompontosdobó-százalék: a Miami játékosai 19 próbálkozásból csak négyszer voltak eredményesek.

A Wade távollétét kihasználó arizonaiak a félidőig 56-40-re elhúztak, majd a harmadik negyedben 21 pontosra növelték az előnyüket. Úgy tűnt, hogy zsebben van a mérkőzés, ám még messze nem volt vége.

Miután a Suns 25 ponttal vezetett már a záró 12 percben, a Heat elképesztő hajrába fogott. A floridaiak egyetlen pontra csökkkentették a hátrányukat, de a Phoenix ekkor megállította a rohamot, és megint elhúzott. A hazaiak erre már nem tudtak válaszolni.

A vendégek ezzel a sikerrel mind az öt idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, és a klub történetének második leghosszabb győzelmi sorozatát mondhatják magukénak.

A Sunsnál hatan értek el két számjegyű teljesítményt, élükön a 23 pontot és 13 lepattanót szerző Shawn Marionnal. Steve Nash 18 ponttal és 11 gólpasszal zárt.

A Heatnél Wade és Shaq távollétében a veterán Alonso Mourning vitte a zászlót, a center 19 pontig jutott. Rajta kívül még öten érték el vagy lépték túl a tízpontos határt.

Washingtonban a 34 pontos Gilbert Arenas vezette a Wizards együttesét, amely utóbbi öt meccsén negyedszer nyert. A "varázslók" úgy is 29 pontos különbséggel (120-91) győztek a Denver ellen, hogy Carmelo Anthony, a coloradóiak klasszisa 37 pontot szórt.

A Toronto csapatában a játékosbörze egyes számú választottja, Andrea Bargnani egyéni csúcsot jelentő 23 ponttal zárt az Orlando ellen, amely hazai pályán veszített 91-84-re a kanadaiak ellen.

Bostonban a Philadelphia sorozatban a kilencedik mérkőzését veszítette el. A pennsylvaniaiaknál természetesen most sem lépett pályára az átadólistára tett Allen Iverson, nélküle pedig szárnyaszegett csapat benyomását keltette a Sixers.

A 101-81-es győzelmet arató Celtics sorozatban harmadszor nyert.

Dallasban a Los Angeles Lakers Kobe Bryant 33 pontja ellenére 110-101-re kikapott, de ennél is rosszabb hír a kaliforniaiak számára, hogy egyik kulcsemberük, Lamar Odom térde olyan súlyosan meghúzódott, hogy várhatóan egy hónapig nem játszhat.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, A 42. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Los Angeles Clippers Utah Jazz 86-105
Memphis Grizzlies Portland Trailblazers 79- 85
Miami Heat Phoenix Suns 89- 99
Orlando Magic Toronto Raptors 84- 91
Dallas Mavericks Los Angeles Lakers 110-101
Chicago Bulls Seattle Supersonics 99- 84
San Antonio Spurs Minnesota Timberwolves 95- 82
New York Knicks Atlanta Hawks 94- 82
New Jersey Nets Milwaukee Bucks 108- 95
Indiana Pacers Detroit Pistons 101- 90
Cleveland Cavaliers Charlotte Bobcats 104-101
Washington Wizards Denver Nuggets 120- 91
Boston Celtics Philadelphia 76ers 101- 81
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik