Kijött a Sopron a hullámvölgyből

Vágólapra másolva!
2006.12.13. 20:00
Címkék
Hazai pályán simán nyert MKB-Euroleasing Sopron az Euroliga alapszakaszának 7. fordulójában, az A csoportban. Székely Norbert csapata huszonkét ponttal verte meg az USO Mondeville Basket együttesét.
Cserny Réka fantasztikus triplát dobott a félpályán túlról
Cserny Réka fantasztikus triplát dobott a félpályán túlról
Cserny Réka fantasztikus triplát dobott a félpályán túlról
Cserny Réka fantasztikus triplát dobott a félpályán túlról
Nagyon fontos mérkőzés várt az MKB-Euroleasing Sopronra, ugyanis az előző szezon ezüstérmese a nagyszerű idénykezdet után a legutóbbi Euroliga mérkőzésén kikapott Krakkóban, sőt ami talán még ennél is váratlanabbul jött, az a hétvégi elvesztett bajnoki Szegeden.

Jó hír azonban a magyar gárdában mégis pályára lépett Ivana Matovics, a csapat legjobb formájában lévő játékosa.

Nagyszerű első negyedet produkált az MKB, hiszen végig vezetett a francia csapat ellen, és Branzova, Honti és az előbb említett Matovics is jól játszott.

A játékrész utolsó másodperceiben azonban egy nem mindennapi megmozdulást láthattunk, hiszen a dudaszó előtt Cserny Rékához került a labda, aki bőven túl volt még a félpályán (!), eldobta a labdát, ami a gyűrűben landolt, és így az állás 22-11-re módosult.

A soproniak a második játékrészben tovább növelték előnyüket, és mivel a meghatározó játékosok továbbra is hozták a pontokat, ezért a nagyszünetre 49-28-ra vezetett Székely Norbert csapata.

A harmadik negyedben valamiért visszaesett a soproniak játéka. Matovics ebben a játékrészben hat pontot dobott, és továbbra is a legeredményesebb volt a magyar csapatban. Az MKB azonban ezt a tíz percet 19-14-re elvesztette, de ettől függetlenül a záró negyedre maradt még az előnyből tizenhat pont.

Az utolsó felvonásban Matovics büntetőből megszerezte a huszadik pontját, majd a negyed derekára helyre állt a "rend", és öt perccel a vége előtt a soproniak újra huszonegy ponttal vezettek.

A végére ez a különbség még egy ponttal nőtt, így az MKB-Euroleasing Sopron 84-62-re megnyerte a mérkőzést, és végre újra a szezon eleji formájában láthattuk játszani Székely Norbert csapatát.

Eredmény, 7. forduló, A csoport

MKB-Euroleasing Sopron - Mondeville (francia) 84-62 (22-11, 26-18, 15-18, 21-15)

Pontszerzők
SOPRON: Matovic 20, Cserny 16/3, Branzova 14/6, Honti 13, Károlyi 8/6, Horváth Zsuzsanna 6/6, Horváth Zsófia 3/3, Németh 2, Gorbunova 2
MONDEVILLE: Maiga 18, Kublina 17, Janostinova 8, Pochet 7, Jannault 4/3, Aubert 3/3, Tanqueray 3/3, Fleury 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik