Jao Ming átvette a karmesteri pálcát Houstonban

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2006.03.09. 10:55
Címkék
A visszatérő Dwyane Wade vezetésével nyert otthon a Miami Heat a Washington Wizzards ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 122. játéknapján. Jao Ming, a Houston Rockets centere harmincnyolc ponttal járult hozzá csapata hazai győzelméhez az Indiana Pacers ellen.
Dwyane Wade (feketében) két meccs kihagyás után negyven ponttal bizonyítota, hogy teljesen rendbe jött
Reuters
Dwyane Wade (feketében) két meccs kihagyás után negyven ponttal bizonyítota, hogy teljesen rendbe jött
Dwyane Wade (feketében) két meccs kihagyás után negyven ponttal bizonyítota, hogy teljesen rendbe jött
Reuters
Dwyane Wade (feketében) két meccs kihagyás után negyven ponttal bizonyítota, hogy teljesen rendbe jött
Dwyane Wade, a Miami Heat legponterősebb játékosa csuklósérülés miatt kihagyta a legutóbbi két mérkőzést, de a Washington elleni hazai visszatérése nagyszerűre sikerült. A fiatal sztár negyven pontot dobott, és a csapata 118-112-re nyert.

"Ez az öt napos pihenő jót tett nekem, feltöltődtem energiával" – mondta Wade, aki ebben a szezonban három mérkőzésen száztizenöt pontot dobott a Wizardsnak.

A Miami sikerében nagy szerepet játszott az is, hogy Jason Williams huszonegy, míg Shaquille O’Neal tizenkilenc pontot dobott a ma hajnali mérkőzésen.

Jao Ming szezoncsúcsot ért el az Indiana Pacers elleni hazai mérkőzésen, aminek az lett az eredménye, hogy a Houston Rockets négy ponttal le is győzte a vendégeket.

A kínai óriás 38 pontja mellett még tíz lepattanót szedett és öt dobást blokkolt, és ezzel főszerepet játszott abban, hogy a texasiak tizenhét pontos hátrányból fordították meg a meccset.

A Houstonnak ez volt a hetedik győzelme a legutóbbi kilenc mérkőzésből, és a negyedik sorozatban, amivel reális közelségbe került a rájátszást érő nyolcadik helyhez a Nyugati-főcsoportban. Ming egyébként ezen a kilenc meccsen minimum húsz pontig jutott.

A hazaiak legnagyobb sztárja Tracy McGrady, aki egész szezonban visszatérő hátsérülései miatt már tizennégy mérkőzést kihagyott, ezen a találkozón húsz percet játszott, és tizenöt pontot dobott.

A ligaelső Detroit Pistons hazai pályán verte öt ponttal a Chicago Bullst, ami magában nem meglepetés. Az azonban már igen, hogy a remek védekezéséről híres éllovas az utóbbi időkben elért legeredményesebb negyedét produkálta, ugyanis az utolsó játékrészben harmincnyolc pontig jutott.

A negyven pontot elérő Kobe Bryant és a Los Angeles Lakers elrontotta a New Orleans Hornets hazatérését, ugyanis a kaliforniaiak 113-107-re nyertek.

Szavazás

Melyik csapat lesz 2005-2006-ban az NBA bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Bryant az utolsó negyedben tizennyolc pontot dobott a louisianaiaknak, akik a hazai mérkőzéseiket ebben a szezonban Oklahoma Cityben rendezik az előző év augusztus 29-i Katrina Hurrikán miatt.

A Cleveland az utolsó pillanatban szerezte meg a győzelmet Torontóban. A vége előtt még 4.8 másodperccel hazaiak még két ponttal vezettek, de a harmincöt pontig jutó LeBron James az üresen álló Damon Joneshoz passzolt, aki egy hárompontossal megszerezte a győzelmet a vendégeknek.

A Cleveland ezzel sorozatban a negyedik sikerét könyvelhette el.

Mike Bibby harminchat ponttal járult hozzá a Sacramento Kings idegenbeli sikeréhez, a Milwaukee Bucks otthonában. A 123-116-os kaliforniai győzelem egyben azt is jelentette, hogy a Kings szezoncsúcsot ért el, a dobott pontok tekintetében.
NBA, alapszakasz, 122. játéknap
Seattle Supersonics Memphis Grizzlies 74-99
Utah Jazz Minnesota Timberwolves 96-93
Houston Rockets Indiana Pacers 103-99
New Orleans Hornets Los Angeles Lakers 107-113
Toronto Raptors Cleveland Cavaliers 97-98
Boston Celtics Philadelphia 76ers 104-101
Detroit Pistons Chicago Bulls 106-101
Miami Heat Washington Wizards 118-112
Charlotte Bobcats Golden State Warriors 104-101
Milwaukee Bucks Sacramento Kings 116-123
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik