Tizenegy meccse hibátlan otthon a Nets

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2006.02.07. 10:01
Címkék
A tizenegyedik hazai győzelmét aratta sorozatban a New Jersey Nets együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 96. játéknapján. A Philadelphia 76ers otthonában tudott nyerni a Houston Rockets együttese.
Ezúttal Yao Ming (pirosban) volt a Rockets vezére
Ezúttal Yao Ming (pirosban) volt a Rockets vezére
Ezúttal Yao Ming (pirosban) volt a Rockets vezére
Ezúttal Yao Ming (pirosban) volt a Rockets vezére
A New Jersey sorozatban a tizenegyedik győzelmét aratta a Continental Airlines Arénában miután nyolc ponttal jobbnak bizonyult a New Orleans Hornetsnél.

Jól kezdtek a hazaiak, hiszen az első negyedet öt ponttal nyerték, ekkor azonban, ha csak egy játékrész erejéig is , de magára talált a New Orleans, és a félidőben már ők vezettek 51-39-re.

A mérkőzés második felében azonban magához tért a Nets és végül 99-91-re diadalmaskodott.

Érdekes összecsapást lehetett várni Philadelphiában, ugyanis a Houston Rockets gárdáját fogadta a 76ers. Az mérkőzés talán azért is volt érdekesebb az átlagosnál, mert mindkét oldalon pályára lépett egy-egy pontgyáros Allen Iverson és Tracy McGrady személyében.

Kettőjük csatáját a hazaiak hármasa (Iverson) nyerte, ugyanis ő harminckét pontig jutott, míg T-Mac neve mellé csupán tizenhárom került, ugyanis a Rockets sztárja mindössze ötször volt eredményes a tizenkilenc mezőnydobásából, és ami tőle szokatlan, ezúttal négyből egy hármasa sem sikerült.

Ennek ellenére mégsem kellett szomorkodniuk a vendégeknek, ugyanis Yao Ming, az óriás kínai center hátára vette a texasi csapatot, és kilenc sikeres duplával, plusz ugyanennyi értékesített büntetővel huszonhét pontig és tizenkét lepattanóig jutott, és győzelemre segítette a Houstont.

A Rockets azonban nem csupán saját magának köszönheti a sikert, ugyanis nagy szerepet játszott a siker megszerzésében az is, hogy a Sixers produkált egy olyan tizenöt percet, amikor mezőnyből nem sikerült a gyűrűbe találniuk. A hazaiak ebben az időszakban tizenkilenc (!) mezőnydobást puskáztak el sorozatban, ami megpecsételte a sorsukat.
NBA, alapszakasz, 96. játéknap
Cleveland Cavaliers Milwaukee Bucks 89-86
Philadelphia 76ers Houston Rockets 81-87
Washington Wizards Orlando Magic 94-82
Miami Heat Boston Celtics 114-98
New Jersey Nets New Orleans Hornets 99-91
Charlotte Bobcats Seattle SuperSonics 119-106
Phoenix Suns Minnesota Timberwolves 101-103
Utah Jazz Chicago Bulls 109-107 - hosszabbítás után
Golden State Warriors Denver Nuggets 122-114

Szavazás

Melyik csapat lesz 2005-2006-ban az NBA bajnoka?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik